search

Ons nieuws van vrijdag 27 juli 2018

Dvd review 'Zuidas' - De Nederlandse 'Suits'
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Zuidas' - De Nederlandse 'Suits'

De nieuwste advocatenserie van eigen bodem.

Bedenker: Nick Antosca | Cast: Sabia (Jouman Fattal), Rudolf van de Sande Grinten (Mark Rietman), Christine Meijer (Annet Malherbe), Quinten (Bram Suijker), e.a. | Jaar: 2018 | Zender: BNNVARA

En opnieuw is er een Nederlandse advocatenserie. Dit keer is het BNNVARA die de advocatuur in het zonnetje zet in de serie Zuidas. Met acht afleveringen debuteerde het eerste seizoen begin april en het zijn onder meer Jouman Fattal, Annet Malherbe en Mark Rietman die de belangrijke rollen vervullen. De serie gaat vooral in op het leven op de Zuidas, en werd mede geschreven door Keyzer & De Boer Advocaten (2005"“2008) schrijver Philip Delmaar.

Just Entertainment zette seizoen 1 op twee Dvd-schijven. Hieronder een blik op de inhoud van de schijven, met als eerste een trailer en de synopsis.



In het debuutseizoen blijkt Advocaat worden op de prestigieuze Zuidas de droom van iedere rechtenstudent. Een topsalaris, status, miljoenendeals en ongelimiteerd gin tonics drinken in exclusieve clubs op kosten van kantoor met collega's die al snel je vrienden of meer worden. De net afgestudeerde rechtenstudent Sabia zet alles op alles om daar een plek te bemachtigen en te behouden bij één van de beste advocatenkantoren, Van de Sande Grinten Meijer, kortweg VDSGM. Als jonge ambitieuze advocate krijgt Sabia te maken met een ongekend machtsspel in de statusgevoelige wereld van de Zuidas.



Uitgave: Zuidas - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 45 minuten | Release: juni 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Doven & Slechthorenden | EAN: 8711983968202 | Met dank aan: Just Entertainment

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van het eerste seizoen van Zuidas zitten verpakt in een dikke dvd-stackcase, met een insteekhoes. Er is geen overzicht van de titels of korte synopsissen. Erg basic dus.

Beeld en geluid
Deze Dvd-uitgave is ronduit basic en dat is het ook wat betreft het beeld en geluid. Op het eerste oog doet de beeldkwaliteit het redelijk in kleur en scherpte, maar eigenlijk zijn er teveel standaard gebreken van Standard Definition aanwezig om boven het gemiddelde uit te stijgen. Het geluid wordt aangestuurd door een 5.1 geluidstrack en dat is uiteraard mooi meegenomen. Ook is er gedacht aan de doven en slechthorenden, altijd weer een pluspunt voor een Dvd-uitgave.

Extra's
Just Entertainment houdt het bij een eenvoudige kale uitgave. Er zijn nul extra's en dat komt met een verkoopprijs van nog geen 20 euro niet als een verrassing. Ook online zijn geen echte featurettes te vinden.

Tweede seizoen?
De "Nederlandse Suits" heeft nog geen Go voor een tweede seizoen. Het is ook maar de vraag of dit gaat gebeuren. De ontvangst was wisselend en de kijkcijfers namen snel af. Na de eerste aflevering daalde het aantal kijkers van 779.000 naar 646.000 en daarna dook de serie onder het half miljoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-prequel krijgt ensemblecast
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-prequel krijgt ensemblecast

Maar met enkele sterke vrouwen!

Er zijn voor het eerst weer wat details over de geplande Game of Thrones-prequel van Jane Goldman. Niet alleen weten we nu dat de opnames vermoedelijk begin volgend jaar van start gaan, maar ook dat er een complete ensemble-cast moet komen, met meerdere sterke vrouwelijke personages.

De serie draait om de oorsprong van de White Walkers en kijkt ook naar de duistere geheimen achter bepaalde grote families in de geschiedenis van Westeros, waaronder de Starks. Over de personages is nog vrijwel niets zeker, al weten we nu wel via HBO-baas Casey Bloys dat de serie een sterke en grote cast krijgt.

"Er zitten erg sterke vrouwelijke personages in, maar het is een ensemble dat uit mannen en vrouwen bestaat. Jane [Goldman] is een sterk schrijfster, maar we willen niet dat ze zich moet beperken tot het schrijven van vrouwelijke hoofdpersonen. Er zitten een boel behoorlijk complexe hoofdpersonen in de pilot."

Verder zal de serie heel anders worden dan GoT. "Het gaat heel anders voelen, want het speelt zich achtduizend jaar eerder af. Dus de setting is anders, het is een heel andere tijd in Westeros. Het voelt anders, maar nog steeds als Game of Thrones."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix bestelt tien afleveringen 'Locke and Key'!
Series / Nieuws

Netflix bestelt tien afleveringen 'Locke and Key'!

Horrorserie over drie magische sleutels.

Netflix heeft besloten om Locke & Key een compleet seizoen te gunnen. De serie verkeerde enige tijd in ontwikkelingshel, vooral nadat de pilot door Hulu niet goed genoeg bevonden werd. Nu horen we dat er toch een compleet seizoen besteld wordt door Netflix.

Deadline meldt dat er tien afleveringen komen. Er zal wel een heel nieuwe pilot gemaakt worden en ook een compleet nieuwe cast gezocht. Wie de regisseur wordt van de nieuwe pilot is nog niet helemaal duidelijk, het zal niet Andy Muschietti zijn die de verdoemde pilot voor Hulu maakte.

Centraal staan de Locke-kinderen, die naar het mysterieuze landhuis van hun familie in Maine verhuizen. Daar ontdekken ze drie magische en zeer gevaarlijke sleutels. Ze moeten vervolgens strijden met de mysterieuze krachten die de magische sleutels koste wat het kost voor zichzelf willen hebben.

De serie werd in 2011 al gepitcht, waarna er een pilot voor Fox werd gemaakt. Die pilot werd zelfs tijdens de San Diego Comic-Con van dat jaar vertoond. Maar het project haalde het niet en verscheen niet op televisie. Vervolgens was er het plan van Alex Kurtzman en Roberto Orci om een filmtrilogie te maken, maar dat slaagde ook niet. Daarna was er Scott Derrickson, die een pilot zou maken, maar die vervolgens op moest stappen en vervangen werd door Muschietti. Die maakte een pilot voor Hulu, maar slaagde er niet in de streamingdienst te bekoren.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Frasier' krijgt reboot
Series / Nieuws

'Frasier' krijgt reboot

De iconische komedieserie keert wellicht terug.

Het zou zomaar kunnen dat we een reboot krijgen van Emmy-winnend komedieserie Frasier. Acteur Kelsey Grammer stelt dat er gesproken wordt over een reboot - dus geen revival zoals we gewend zijn op dit moment. Volgens Deadline spreekt Grammer momenteel met diverse schrijvers, die allemaal een eigen pitch mogen maken voor een reboot.

Er is nog geen antwoord op de vraag hoe die reboot er dan precies uit moet komen te zien. Zou Grammer, die in de elf seizoenen dat de serie duurde maar liefst vijf Emmy Awards won voor de beste acteur in een komedieserie, bijvoorbeeld weer in de huid van de iconische psycholoog kruipen?

Dat lijkt bijna wel nodig, aangezien Grammer en Frasier echt een en dezelfde man zijn in de ogen van veel tv-kijkers. De vraag is ook of de serie eventueel wel voortborduurt op voorgaande afleveringen, of niet. Antwoorden zijn er nog niet, waarmee het erop lijkt dat we voorlopig geen concrete ontwikkelingen zullen zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Julianna Margulies scoort hoofdrol in Ebola-serie 'The Hot Zone'
Series / Nieuws

Julianna Margulies scoort hoofdrol in Ebola-serie 'The Hot Zone'

De miniserie is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Richard Preston.

Julianna Margulies (ER, The Good Wife) heeft de hoofdrol gescoord in miniserie The Hot Zone. Deze serie is gebaseerd op Richard Prestons gelijknamige bestseller over een uitbraak van het Ebola-virus.

In de serie zien we de angstaanjagende oorsprong van Ebola, een uitermate besmettelijk virus waarvoor (nog) geen geneesmiddel bestaat. Een groot deel van het boek is gewijd aan de komst van het virus naar de Verenigde Staten. We zien hoe het virus uitbreekt bij een aantal apen in een laboratorium dat slechts een paar kilometer is verwijderd van het Witte Huis.

Margulies zal in de serie de rol spelen van een militaire dierenarts die er samen met een gespecialiseerd SWAT-team voor moet zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt. Het boek van The Hot Zone was een gigantisch kritisch en commercieel succes toen het uitkwam in 1992. Michael Mann en Ridley Scott wilden het boek indertijd verfilmen, maar beide pogingen faalden.

Een film die uiteindelijk wel over min of meer hetzelfde onderwerp verschemn was Outbreak uit 1995. De eerder genoemde Scott werkte eerder samen met Margulies aan The Good Wife en zal nu dienst doen als uitvoerend producent van de miniserie. De opnames van The Hot Zone vinden komend najaar plaats in Toronto en Zuid-Afrika. Het resultaat zal ergens in 2019 worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer castleden voor Netflix-miniserie 'Central Park Five'
Series / Nieuws

Meer castleden voor Netflix-miniserie 'Central Park Five'

Ava DuVernay regisseert alle afleveringen van de veelbelovende serie.

Felicity Huffman (Desperate Housewives), Jharrel Jerome (Moonlight) en Jovan Adepo (Fences) zijn allen toegevoegd aan de cast van Netflix-miniserie Central Park Five. Ava DuVernay ([i}Selma[/i]) zal alle vier afleveringen regisseren.

De serie is gebaseerd op het beruchte, waargebeurde verhaal van vijf zwarte tieners die onterecht werden veroordeeld voor een brute verkrachting. Huffman zal de rol spelen van aanklager Linda Fairstein, terwijl Jerome en Adepo twee van de vijf tieners zullen spelen.

Eerder werd al aangekondigd dat ook Michael K. Williams, Vera Farmiga, en John Leguizamo te zien zullen zijn in de serie, die alles laat zien van de eerste ondervraging in de lente van 1989 tot de vrijspraak van de jongens in 2014. Het is nog onbekend wanneer Netflix Central Park Five beschikbaar wil stellen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' eerste helft 2019 op TV; maar één spin-off in de maak
Series / Nieuws

'Game of Thrones' eerste helft 2019 op TV; maar één spin-off in de maak

Zet je klok er alvast maar gelijk op.

De fans van Game of Thrones hebben maar een saai 2018. Het wachten is op het achtste en laatste seizoen van de fantasyserie én de spin-off die daarna gaat verschijnen. Over allebei is er nu nieuws.

Ten eerste zal het laatste seizoen van de geprezen HBO-serie te zien zijn in de eerste helft van 2019. Dit zei HBO programmapresident Casey Bloys tijdens een perstour voor de Television Critics Association. Dit betekent dat we binnen een jaar hebben gezien hoe Westeros dealt met de White Walkers en de onderlinge conflicten.

De opnames voor de spin-off prequel die daarna op HBO gaat verschijnen starten ergens in de eerste helft van 2019, en niet oktober 2018 zoals eerder werd verondersteld. Bloys gaf aan dat ze daarop mikken en dat ze nog zoeken naar een regisseur en een cast. In gesprek met Entertainment Weekly gaf Bloys aan dat er aan één spin-off wordt gewerkt, en dus niet aan meer versies zoals eerder werd gemeld.

De voorloper is uitgewerkt door Jane Goldman. "Ik verwacht geen beweging op andere prequels totdat we zien wat deze doet," aldus Bloys.

De fans kunnen waarschijnlijk april/mei 2019 in hun agenda zetten. Dit is het moment waarop ook eerdere seizoenen verschenen en daarmee is de kans groot dat in die periode ook seizoen 8 van de originele serie debuteert, met uiteindelijk zes afleveringen van zo'n anderhalf uur per stuk.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.