search
'Watchmen' volgend jaar te zien!
Series / Nieuws

'Watchmen' volgend jaar te zien!

HBO bestelt een volledig eerste seizoen.

HBO heeft besloten Watchmen een volledig eerste seizoen te gunnen. Zack Snyder verfilmde de graphic novel van Alan Moore in de loop van 2009 al en nu duikt HBO met deze serie van Damon Lindelof in nieuw terrein. De show krijgt namelijk een compleet eerste seizoen, en heeft al een eerste afbeelding, die je hieronder kan zien.


De foto is een citaat van Dr. Manhattan, de enige figuur in het verhaal met echte superkrachten. "Nothing ever ends…" wijst erop dat de serie in zekere zin een vervolg gaat worden op de graphic novel. De eerste aflevering wordt geregisseerd door Nicole Kassell en er wordt momenteel gezocht naar andere regisseurs.

Het verhaal van de serie is nog onbekend, al is er wel een wat vage synopsis: "Speelt zich af in een alternatieve realiteit waarin 'superhelden' als criminelen behandeld worden. Watchmen omarmt de nostalgie van de oorspronkelijke baanbrekende graphic novel en probeert zelf ook wat nieuws te tonen."

Hoofdrollen zijn er onder meer voor Regina King, Jeremy Irons, Don Johnson, Tim Blake Nelson en Yahya Abdul-Mateen II. Er is geen premièredatum, al laat HBO weten dat de serie volgend jaar uitgezonden wordt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen