search
Creatieve team 'Doctor Who' S11 bekend!
Series / Nieuws

Creatieve team 'Doctor Who' S11 bekend!

Dit nieuwe seizoen wordt heel interessant.

De BBC heeft eindelijk bekend gemaakt wie er allemaal achter de schermen van hitserie Doctor Who aan de slag mogen. De serie zal in de herfst verder gaan en voor het eerst, met Jodie Whittaker, een vrouwelijke Doctor tonen. Dat is niet de eerste mijlpaal in de show die nu onder leiding van Chris Chibnall staat.


Dit seizoen zijn er ook voor het eerst regisseurs van diverse afkomst. Het lijkt erop dast de BBC dus eindelijk toegeeft aan de noodzaak van diversiteit bij de serie. Er zijn negen mensen dit seizoen, die de elfde reeks tot leven mochten brengen. Als schrijvers zijn de volgende mensen aangetrokken: Malorie Blackman (Pig Heart Boy), Ed Hime (Skins), Pete McTighe (EastEnders, Wentworth Prison), Vinay Patel (Murdered by My Father) en Joy Wilkinson (The Life and Adventures of Nick Nickleby, Doctors).

Verder zijn ook de regisseurs onthuld: Sallie Aprahamian (EastEnders, The Dumping Ground), Jamie Childs (His Dark Materials), Jennifer Perrot (Doctors, Home and Away) en Mark Tonderai (Black Lightning, Gotham). Het creatieve team van Chibnall is daarmee lekker divers en gevarieerd, ook op het vlak van ervaring.

Het elfde seizoen krijgt meer op zichzelf staande afleveringen en zal in de herfst te zien zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen