Hugh Laurie speelt hoofdrol in HBO-comedy 'Avenue 5'

Laurie speelde eerder rollen in populaire series als House, The Night Manager en Veep.

Zilko Tarici, 24-08-2018 12:12

Veep-bedenker Armando Iannucci werkt momenteel hard aan zijn nieuwe comedy-serie Avenue 5 voor HBO. Vandaag is bekend geworden dat niemand minder dan Hugh Laurie (House, The Night Manager) de hoofdrol zal spelen in de serie.
Volgens The Hollywood Reporter zal Laurie de rol spelen van Ryan Clark, de kapitein van de titulaire Avenue 5. Het personage wordt omschreven als een 'charmante en dominante Amerikaanse kapitein'. De serie speelt zich af in de toekomst en voornamelijk in de ruimt. HBO heeft tot dusver enkel het groene licht gegeven voor een pilot-aflevering, maar ook opdracht gegeven voor scenario's van meerdere afleveringen. Of er een volledig seizoen komt, hangt af van de kwaliteit van de pilot.

Laurie werkte eerder al samen met Iannucci toen hij een bijrol speelde in het vierde seizoen van Veep, maar was ook te zien in Iannucci's The Personal History of David Copperfield. Afgezien van de uiterst succesvolle serie House, was hij verder twee seizoenen lang te zien in Hulu-serie Chance en AMC-miniserie The Night Manager. Eerder dit jaar werd nog bekend dat hij ook een rol zal spelen in George Clooney's miniserie Catch-22. Laurie zagen we verder in films als Tomorrowland en Street Kings.

De opnames van Avenue 5 beginnen later dit jaar in Londen. Als HBO de pilot goedkeurt, wordt een volledig eerste seizoen van de serie naar alle waarschijnlijkheid in 2019 of 2020 uitgezonden.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Avenue 5, Hugh Laurie, Armando Iannucci, The Night Manager, Veep, House

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Netflix komt deze week met 11 nieuwe series

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix