search
'House of Cards' werd bijna gecancelled
Series / Nieuws

'House of Cards' werd bijna gecancelled

Robin Wright sprong echter zelf in de bres voor de populaire serie!

Het schandaal rond Kevin Spacey had er bijna voor gezorgd dat Netflix haar populaire serie 'House of Cards' naar de eeuwige jachtvelden zou verwijzen. In een interview heeft Robin Wright, welke in de serie de rol speelt van Claire Underwood, aangegeven dat het einde van de reeks bijna nooit uitgezonden zou worden. Ze stelde in het interview in kwestie dat:


"Het klimaat van het moment had er bijna voor gezorgd dat Netflix de reeks zou cancellen. De lucht was dan ook erg dik... Harvey Weinstein... Mensen zeiden dat we er goed aan deden om de reeks te begraven omdat we anders alles wat er was gebeurd zouden goedkeuren."

In hetzelfde interview gaf Wright (welke ook dienst doet als executive producer voor de reeks) aan dat er heel wat mensen betrokken zijn bij House of Cards waar ze een bepaalde verantwoordelijkheid voor heeft. In plaats van de oorspronkelijk aangegeven 600 mensen zouden in totaal zomaar even 2.500 medewerkers hun job en dus ook hun inkomen verliezen mocht House of Cards plots gecancelled worden. Dat kon men uiteraard niet laten gebeuren.

Wright zou vervolgens zelf in de bres gesprongen zijn voor de serie en zou er bij Netflix nadrukkelijk om hebben gepleit om ze verder te zetten. "Het zou niet eerlijk zijn om de zekerheid in het leven van die mensen weg te nemen, zij hebben immers helemaal niets misdaan".

Wright lijkt het pleit in ieder geval te hebben gewonnen, want House of Cards krijgt inderdaad het einde die de serie toch wel verdient. Verwacht wordt dat de reeks komende herfst terug op Netflix zal verschijnen met de laatste acht afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen