Nieuwe 'Charmed'-reeks verkent andere magie

Nieuwe Charmed-reeks verkent andere magie

Eindelijk weer wat nieuwe details.

Jim Pedd, 11 september 2018 08:00

De aanstaande reboot van Charmed zal zich richten op twee zaken: Latinx-hekserij en vrouwenproblemen. Dat horen we nu van uitvoerend producent Amy Rardin, die vertelt dat het verhaal op een heel bijzondere manier is vormgegeven. Daarbij zijn de makers bewust afgeweken van het bekende en hebben ze ervoor gekozen een andere soort hekserij te belichten dan die van Salem (waar de vorige reeks zich op richtte).
“We hebben een echte Latinx-heks in onze schrijversruimte. Elke cultuur heeft zo zijn eigen tradities rond hekserij en we wilden dat heel graag verkennen. Niet alleen vanuit het idee van de Salem-hekserij, maar ook van verschillende andere soorten hekserij die over heel de wereld beoefend worden,” aldus Rardin.

Het nieuwe trio van heksen zal in de reboot in elk geval een deel van de Wiccan-krachten krijgen waar de oorspronkelijke zussen ook over beschikten. De vraag is verder of de dames ooit net zo makkelijk met magie omgaan als de Halliwell-zussen dat in de acht seizoenen van de vorige reeks deden: de bedoeling is dat er een vrij conservatieve interpretatie van het gebruik van magie gehanteerd wordt.

Bron: Variety

Lees meer over: The CW, Charmed, Madeleine Mantock, Melonie Dieaz, Sarah Jeffrey

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws