search
'Deep Space Nine' had bijna bizar einde
Series / Nieuws

'Deep Space Nine' had bijna bizar einde

De Star Trek-serie kreeg een heel ander einde.

Star Trek Deep Space Nine had bijna een bizar ander einde gekregen dan er nu is. In het laatste seizoen zien we hoe Captain Benjamin Sisko zijn lotsbestemming bij de Prophets weet te vervullen. Maar dat was bijna anders gegaan.

Showrunner Ira Steven Behr stelt dat de serie eigenlijk heel anders had moeten eindigen. In de aflevering Far Beyond the Stars in het zesde seizoen, gaat men direct in op thema's als racisme en dat doet op een manier die de series binnen de idyllische Federation niet konden. In alternatieve finale was Benjamin een schrijver, Benny Russell, die een verhaal genaamd Deep Space Nine schreef. Dat wordt nooit uitgegeven, omdat het geheel draait om een zwarte kapitein, al is het verhaal unaniem goed ontvangen. Uiteindelijk eindigt Russell in een gesticht en wordt zijn beeld gebruikt door de Pah-Wraiths in het zevende seizoen, zodat Sisko zijn identiteit vergeet en in de illusie verloren gaat.

De bedoeling was om het geheel te laten eindigen met Benny Russell die zich op Stage 17 van de Paramount Studios bevindt en zich realiseert dat alles wat er de zeven jaar daarvoor heeft afgespeeld, allemaal in zijn hoofd is gebeurd. Dan zouden alle series verzonnen zijn door Benny. Heel anders dus…
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen