search
Grace Park vertelt meer over vertrek uit Hawaii Five-0
Series / Nieuws

Grace Park vertelt meer over vertrek uit Hawaii Five-0

Grace Park en Daniel Dae Kim verlieten Hawaii Five-0 omwille van onenigheid over hun contract...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Vorig jaar raakte bekend dat zowel Grace Park als Daniel Dae Kim de cast van Hawaii Five-0 zouden verlaten. Dit omwille van contractuele meningsverschillen tussen beide sterren en CBS. Diverse malen hadden de actrice en acteur in het verleden reeds laten optekenen niet akkoord te gaan met het feit dat ze (aanzienlijk) minder verdienden in vergelijking met hun (blanke) mede-acteurs Alex O'Loughlin en Scott Caan. Helaas kwam het nooit tot een overeenkomst met CBS waardoor de reeks vorig jaar afscheid moest nemen van twee bekende gezichten.


Daniel Dae Kim liet eigenlijk vrij snel optekenen in een interview dat zijn vertrek te wijten was aan een onoplosbaar meningsverschil over zijn contract. Verder liet hij zich ontvallen dat hij het zou missen om een wel ontwikkeld Aziatisch-Amerikaans personage te spelen, iets wat volgens hem toch een zeldzaamheid is op de televisie. Park onthield zich eigenlijk altijd van enige reactie... althans tot nu.

In een interview met 'Entertainment Weekly' welke eigenlijk vooral ging over 'A Million Little Things' geeft Park meer duiding over de omstandigheden rond haar vertrek uit Hawaii Five-0. Zij speelde in de serie gedurende zeven seizoenen de rol van 'Kono Kalakaua'. In het interview liet ze het volgende optekenen:

"Verschillende factoren hebben gezorgd voor het niet verlengen van mijn contract voor Hawaii Five-0. Ik ben dankbaar voor de lessen die ik heb geleerd, maar ik moet uiteindelijk kiezen voor wat het beste is voor mijn integriteit. Ik begrijp dat mensen altijd doen wat zij denken dat het beste is en iedereen heeft zijn eigen achtergrond. Doorheen de reeks heb ik geprobeerd om het beste in iedereen te blijven zien. Zou ik het terug doen? Ik zou waarschijnlijk niet zo snel meer ja zeggen."

Vorig jaar liet executive producer Peter Lenkov zich nog ontvallen dat Park de reeks zou hebben verlaten om meer tijd met haar familie door te kunnen brengen. De actrice zou Lenkov hebben gecontacteerd om hem duidelijk te maken dat het helemaal niet 'cool' is om namens haar een verklaring de wereld in te sturen.

Mis jij Grace Park en Daniel Dae Kim in Hawaii Five-0?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen