Dvd review 'Absentia' - Na 6 jaar terug in de levende wereld

Van de zender AXN; een tweede seizoen is al in de maak.

Bram de Groot, 23 september 2018 15:56

Bedenker: Gaia Violo | Matt Cirulnick | Cast: Stana Katic (Emily Byrne), Cara Theobold (Alice Durand), Patrick Heusinger (Nick Durand), Neil Jackson (Jack Byrne), Bruno Bichir (Dr. Daniel Vega), e.a. | Jaar: 2017 - heden | Tv-zender: AXN
Deze Amerikaanse thriller verscheen verleden jaar op de toch iets onbekendere zender AXN. Het is een verhaal over een persoon die na jarenlang dood te zijn verklaard weer terugkeert in de levende wereld. Het betreft het personage Emily Byrne, gespeeld door Stana Katic (Castle). Het bleek een succes en het tweede seizoen van Absentia is ondertussen in de maak.

Het debuutseizoen van Absentia verscheen recent via Sony Pictures Home Entertainment op Dvd, op drie schrijven. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer.


In het eerste seizoen verdwijnt FBI-agente Emily Byrne tijdens de klopjacht op één van Bostons meest beruchte seriemoordenaars en wordt doodverklaard. Zes jaar later wordt Emily in gevangenschap gevonden zonder zich veel te herinneren van de crimineel die haar ontvoerde en martelde. Wanneer Emily het mysterie van haar ontvoering tracht te ontrafelen, neemt ze weer contact op met haar gezin, dat een nieuw leven is begonnen in haar afwezigheid. Emily’s echtgenoot en collega, FBI-agent, Nick, heeft moeite met het feit dat hij stopte met zoeken naar Emily, en met zijn gevoelens voor haar die weer naar boven komen, vooral nu, nu hij met een andere vrouw is getrouwd.Serie: Absentia - Seizoen 1 | Afleveringen: 10 x ca. 42 minuten | Aantal discs 3 x Dvd | Release: september 2018 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels, Frans, Duits Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8712609639728 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van Absentia zitten verpakt in een zwarte Dvd-keepcase. In de hoes geen verdere details over de afzonderlijke afleveringen.

Beeld en Geluid
Sony levert een degelijke Dvd-uitgave op als het gaat over het beeld dat vertoond wordt. De scherpte is vrij netjes en de kleuren zijn iets wat gefilterd, maar passen prima bij het eindresultaat. De Standard Definition is ook van een bovengemiddelde kwaliteit, aangezien de standaard gebreken beperkt zijn. Zo is er weinig blokvorming en blijven donkere scènes de details redelijk netjes tonen. Het beeld wordt aangevuld met een Dolby DIgital 5.1 track en deze is zoals bijna altijd bij series gericht op de nodige dialoog. Prima schijf dus!

Geen extra's
Sony Pictures levert in dit geval enkel de tien afleveringen op. Er zijn dus geen extra's te bekijken. Ook online zijn er geen featurettes te vinden van deze verhoudingsgewijs kleinere serie. De verkoopprijs is dan ook beperkt voor een serie.

Tweede Absentia in de maak
Het tweede seizoen werd in juni 2018 aangekondigd, maar er is voorlopig nog geen trailer of verschijningsdatum bekend. Het is dus nog even afwachten hoe de tweede "afwezigheid" gaat uitpakken.

Lees meer over: Absentia, AXN, Stana Katic, Seizoen 1, Dvd, Review

Populair nieuws