search

Ons nieuws van zondag 23 september 2018

Dvd review 'Absentia' - Na 6 jaar terug in de levende wereld
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Absentia' - Na 6 jaar terug in de levende wereld

Van de zender AXN; een tweede seizoen is al in de maak.

Bedenker: Gaia Violo | Matt Cirulnick | Cast: Stana Katic (Emily Byrne), Cara Theobold (Alice Durand), Patrick Heusinger (Nick Durand), Neil Jackson (Jack Byrne), Bruno Bichir (Dr. Daniel Vega), e.a. | Jaar: 2017 - heden | Tv-zender: AXN

Deze Amerikaanse thriller verscheen verleden jaar op de toch iets onbekendere zender AXN. Het is een verhaal over een persoon die na jarenlang dood te zijn verklaard weer terugkeert in de levende wereld. Het betreft het personage Emily Byrne, gespeeld door Stana Katic (Castle). Het bleek een succes en het tweede seizoen van Absentia is ondertussen in de maak.

Het debuutseizoen van Absentia verscheen recent via Sony Pictures Home Entertainment op Dvd, op drie schrijven. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer.



In het eerste seizoen verdwijnt FBI-agente Emily Byrne tijdens de klopjacht op één van Bostons meest beruchte seriemoordenaars en wordt doodverklaard. Zes jaar later wordt Emily in gevangenschap gevonden zonder zich veel te herinneren van de crimineel die haar ontvoerde en martelde. Wanneer Emily het mysterie van haar ontvoering tracht te ontrafelen, neemt ze weer contact op met haar gezin, dat een nieuw leven is begonnen in haar afwezigheid. Emily's echtgenoot en collega, FBI-agent, Nick, heeft moeite met het feit dat hij stopte met zoeken naar Emily, en met zijn gevoelens voor haar die weer naar boven komen, vooral nu, nu hij met een andere vrouw is getrouwd.



Serie: Absentia - Seizoen 1 | Afleveringen: 10 x ca. 42 minuten | Aantal discs 3 x Dvd | Release: september 2018 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels, Frans, Duits Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8712609639728 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van Absentia zitten verpakt in een zwarte Dvd-keepcase. In de hoes geen verdere details over de afzonderlijke afleveringen.

Beeld en Geluid
Sony levert een degelijke Dvd-uitgave op als het gaat over het beeld dat vertoond wordt. De scherpte is vrij netjes en de kleuren zijn iets wat gefilterd, maar passen prima bij het eindresultaat. De Standard Definition is ook van een bovengemiddelde kwaliteit, aangezien de standaard gebreken beperkt zijn. Zo is er weinig blokvorming en blijven donkere scènes de details redelijk netjes tonen. Het beeld wordt aangevuld met een Dolby DIgital 5.1 track en deze is zoals bijna altijd bij series gericht op de nodige dialoog. Prima schijf dus!

Geen extra's
Sony Pictures levert in dit geval enkel de tien afleveringen op. Er zijn dus geen extra's te bekijken. Ook online zijn er geen featurettes te vinden van deze verhoudingsgewijs kleinere serie. De verkoopprijs is dan ook beperkt voor een serie.

Tweede Absentia in de maak
Het tweede seizoen werd in juni 2018 aangekondigd, maar er is voorlopig nog geen trailer of verschijningsdatum bekend. Het is dus nog even afwachten hoe de tweede "afwezigheid" gaat uitpakken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd
Series / Nieuws

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd

Weer heel wat te bingen!

Netflix komt elke dag wel met nieuwe series, films en documentaires. Op Filmtotaal hebben we een compleet overzicht met nieuwe films in januari, op Serietotaal een overzicht met de nieuwe series die komende maand op het streamingkanaal verschijnen. Het gaat niet om alle series, maar om de grootste titels die Netflix zelf alvast bekend maakte.

Twee vreemdelingen komen terecht in een mysterieus farmaceutische experiment, dat geen enkele gevolgen zou moeten hebben. Al hun problemen zouden opgelost worden. Permanent. Maar dat pakt heel anders uit dan verwacht.



Als een jong meisje met een persoonlijkheidsstoornis een draak ontmoet, neemt haar leven een heel andere wending. Om ter leren hoe ze met de draak kan vliegen, en om te gaan met haar stoornis, moet ze leren samenwerken met andere Draken-piloten en haar draak, Masotan.



Een in ongenade vervallen agent uit New York komt bij zijn zoon te wonen. Dat is een eerlijke, obsessief eerlijke detective van de NYPD.



Saiki Kusuo is een krachtig medium die aandacht trekt. Dat terwijl hij daar een hekel aan heeft. Hij zoekt dus altijd een manier om om te gaan met alle afleiding om hem heen.



Als Banaghar Links de mysterieuze Audrey Buren ontmoet, erft hij de Unicorn Gundam. Daarop wordt hij meteen meegesleept in de strijd om onafhankelijkheid van de ruimtekolonie.




Elke week zet Netflix van bepaalde series ook nieuwe afleveringen online. Deze week verschenen deze nieuwe afleveringen:

Explained (2018) - S01E19
Shooter (2016) - S03E12
Mr. Sunshine (2018) - S01E20
Better Call Saul (2015) - S04E07
Meteor Garden (2018) - S01E26
Chesapeake Shores (2016) - S03E07
Life (2018) - S01E14
A Taiwanese Tale of Two Cities (2018) S01E04
Daniel Sloss: Live Shows (2018) S01E02



Deze week verschenen verder nog een aantal andere series op Netflix. Hieronder het complete overzicht.

Kinderserie
Hilda (1 seizoen | 2018)
The Adventures of Chuck and Friends (1 seizoen | 2010)

Reality
Battlefish (1 seizoen | 2018)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe beelden 'The Walking Dead' - nog twee weken!
Series / Trailer

Nieuwe beelden 'The Walking Dead' - nog twee weken!

Rick Grimes weg, meer zombies in.

Over zo'n twee weken dan krijgen we te zien of de makers van The Walking Dead hun woord houden. Veel fans raakten een beetje uitgekeken op de zombieserie die enkele jaren geleden nog de records aan elkaar reeg. Seizoen 9 moet anders worden, een nieuwe start.

Onderstaande nieuwe trailer van zo'n 30 seconden geeft een nieuwe indruk op het nieuwe seizoen waarin we uiteraard afscheid gaan nemen van de held die de serie de afgelopen acht seizoenen aanvoerde, Rick Grimes - een rol van Andrew Lincoln.



Vanaf 7 oktober krijgen we te zien hoe de nieuwe hoofdrolspeler Norman Reedus (Daryl Dixon) omgaat met de onderlinge confrontaties, een soort van terugkeer van Negan (Jeffrey Dean Morgan) en uiteraard de alsmaar aanwezige Walkers. Ook Jon Bernthal is weer eens te zien!

De serie verschijnt uiteraard weer op AMC.













Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.