search
Blu-ray review 'Orange is the New Black' - Seizoen 5
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'Orange is the New Black' - Seizoen 5

Piper Chapman en haar vriendinnen blijven succesvol (op Netflix).

Bedenker: Jenji Kohan | Cast: Taylor Schilling (Piper Chapman), Laura Prepon (Alex Vause), Michael Harney (Sam Healy), Kate Mulgrew (Galina 'Red' Reznikov), Natasha Lyonne (Nicky Nichols), Uzo Aduba (Suzanne "Crazy Eyes" Warren), e.a. | Uitzending serie: 2013 - heden | Tv-zender: Netflix

Van Orange Is The New Black verscheen in juli alweer het zesde seizoen, uiteraard op Netflix. De dramaserie was de derde orginele Netflix-serie en als House of Cards later dit jaar wordt afgerond, dan is OITNB de langst draaiende serie van de betaalzender. Nog steeds gaat de serie vooral om Taylor Schillings gevangene Piper Chapman, maar de rest van de cast blijft de kijker uiteraard ook volop boeien.

Onlangs verscheen het vijfde seizoen in Nederland op Dvd. Hieronder werpen we een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.In het vijfde seizoen hebben de gevangenen in Litchfield Penitentiary genoeg gehad om zonder waardigheid te worden behandeld. Zoals werd gesuggereerd in de finale van seizoen 4, hebben ze een volledige oproer geënsceneerd, met Daya wijzend op CO Humphrey. De gevangenen stormen door alle hoeken van de hal en er brak een rel uit.Serie: Orange is the New Black - Seizoen 5 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 13 x ca. 55 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8713045249427 | Release: september 2018 | Met dank aan: Entertainment One

De vier Dvd-schijven van deze uitgave van het vijfde seizoen van Orange Is The New Black zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepkase. In de hoes staan de titels van de afleveringen opgesomd. Netjes.

Beeld en geluid
Op de eerste drie Dvd-schijven staan drie afleveringen en de laatste vier staan op de vierde schijf. Opvallend is dat de Blu-ray uitgave van seizoen 5 nog even op zich laat wachten. Van de eerdere seizoenen verscheen wel een High Def-uitgave. De Dvd-uitgave laat een gemiddelde weergave zien, met degelijke kleuren en een wat matige scherpte. Ook zijn er de standaard Dvd-gebreken met lichte blokvorming. Het geluid wordt aangestuurd door een 5.1 track en deze richt zich vooral op de doorlopende dialoog tussen de vele gevangenen.

Geen bonusmateriaal
Helaas biedt deze uitgave van seizoen 5 van OITNB geen extra's. Wel zijn er trailers voor de bioscoopfilm A-X-L, de Nederlandse film Mannen van Mars en de docu Whitney. Verder is het een kale uitgave.

Zesde en zevende seizoen in de maak
In 2016 werd de serie in een keer verlengd met drie seizoenen. Na seizoen 7 zal duidelijk worden of Netflix verder gaat met de gevangenisserie. De kans lijkt aanzienlijk, gezien het succes. Hieronder de trailer voor seizoen 6:


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen