search

Ons nieuws van woensdag 26 september 2018

Blu-ray review 'Orange is the New Black' - Seizoen 5
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'Orange is the New Black' - Seizoen 5

Piper Chapman en haar vriendinnen blijven succesvol (op Netflix).

Bedenker: Jenji Kohan | Cast: Taylor Schilling (Piper Chapman), Laura Prepon (Alex Vause), Michael Harney (Sam Healy), Kate Mulgrew (Galina 'Red' Reznikov), Natasha Lyonne (Nicky Nichols), Uzo Aduba (Suzanne "Crazy Eyes" Warren), e.a. | Uitzending serie: 2013 - heden | Tv-zender: Netflix

Van Orange Is The New Black verscheen in juli alweer het zesde seizoen, uiteraard op Netflix. De dramaserie was de derde orginele Netflix-serie en als House of Cards later dit jaar wordt afgerond, dan is OITNB de langst draaiende serie van de betaalzender. Nog steeds gaat de serie vooral om Taylor Schillings gevangene Piper Chapman, maar de rest van de cast blijft de kijker uiteraard ook volop boeien.

Onlangs verscheen het vijfde seizoen in Nederland op Dvd. Hieronder werpen we een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.



In het vijfde seizoen hebben de gevangenen in Litchfield Penitentiary genoeg gehad om zonder waardigheid te worden behandeld. Zoals werd gesuggereerd in de finale van seizoen 4, hebben ze een volledige oproer geënsceneerd, met Daya wijzend op CO Humphrey. De gevangenen stormen door alle hoeken van de hal en er brak een rel uit.



Serie: Orange is the New Black - Seizoen 5 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 13 x ca. 55 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8713045249427 | Release: september 2018 | Met dank aan: Entertainment One

De vier Dvd-schijven van deze uitgave van het vijfde seizoen van Orange Is The New Black zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepkase. In de hoes staan de titels van de afleveringen opgesomd. Netjes.

Beeld en geluid
Op de eerste drie Dvd-schijven staan drie afleveringen en de laatste vier staan op de vierde schijf. Opvallend is dat de Blu-ray uitgave van seizoen 5 nog even op zich laat wachten. Van de eerdere seizoenen verscheen wel een High Def-uitgave. De Dvd-uitgave laat een gemiddelde weergave zien, met degelijke kleuren en een wat matige scherpte. Ook zijn er de standaard Dvd-gebreken met lichte blokvorming. Het geluid wordt aangestuurd door een 5.1 track en deze richt zich vooral op de doorlopende dialoog tussen de vele gevangenen.

Geen bonusmateriaal
Helaas biedt deze uitgave van seizoen 5 van OITNB geen extra's. Wel zijn er trailers voor de bioscoopfilm A-X-L, de Nederlandse film Mannen van Mars en de docu Whitney. Verder is het een kale uitgave.

Zesde en zevende seizoen in de maak
In 2016 werd de serie in een keer verlengd met drie seizoenen. Na seizoen 7 zal duidelijk worden of Netflix verder gaat met de gevangenisserie. De kans lijkt aanzienlijk, gezien het succes. Hieronder de trailer voor seizoen 6:


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer oorspronkelijke castleden in nieuw seizoen 'Veronica Mars'!
Series / Nieuws

Meer oorspronkelijke castleden in nieuw seizoen 'Veronica Mars'!

De oorspronkelijke serie werd in de periode 2004-2006 uitgezonden.

Vandaag is bekend geworden dat nog eens vier bekende namen te zien zullen zijn in de herleving van de populaire serie Veronica Mars van bedenker Rob Thomas. Streamingdienst Hulu geeft de serie met Kristen Bell een nieuwe kans.

Jason Dohring (Logan), Francis Capra (Eli 'Weevil'), Percy Daggs III (Wallace) en David Starzyk (Richard Casablancas) zullen allen opnieuw te zien zijn in de acht nieuwe afleveringen.

In het nieuwe seizoen zien we Bell voor het eerst sinds de Veronica Mars-film als haar bekendste personage. De oorspronkelijke serie werd tussen 2004-2006 uitgezonden en ging over een jonge privé-detective die de moordenaar van haar beste vriend moest opsporen.

Het is nog onduidelijk of andere castleden als Ryan Hansen, Teddy Dunn, Michael Muhney, Tina Majorino, Chris Lowell en Tessa Thompson in de nieuwe afleveringen te zien zullen zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Werk aan Picard-serie begonnen!
Series / Nieuws

Werk aan Picard-serie begonnen!

Patrick Stewart keert eindelijk terug als Jean-Luc.

Het zat er al aan te komen, maar is nu officieel: Patrick Stewart is begonnen met werken aan de nieuwe Star Trek-serie rond Jean-Luc Picard. De acteur mag de rol weer op zich nemen, nadat hij die in een serie en meerdere films speelde. Star Trek: Nemesis, de film die in 2002 verscheen, is de laatste keer dat hij in de huid van het legendarische personage kroop.

Binnenkort gaat daar echter verandering in komen, want vandaag laat Stewart weten dat het werk aan de serie is begonnen. Dat kondigt Stewart aan met onderstaande foto, waarop we hem samen met de producenten van de serie kunnen zien. Daarmee is duidelijk dat het werk ook echt begonnen is.


De serie rond Picard maakt onderdeel uit van het plan van CBS om op streamingdienst All Access elke week een nieuwe aflevering van iets Star Trek-gerelateerds vrij te geven. Er is nog niets bekend over het verhaal, al wist Red Letter Media wel geinig te speculeren over het plot in onderstaande video:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnamelocaties 'Game of Thrones' worden toeristenattracties
Series / Nieuws

Opnamelocaties 'Game of Thrones' worden toeristenattracties

HBO weet wel hoe ze om moet gaan met het succes.

Volgend jaar komt Game of Thrones na acht seizoenen tot een eind. Althans: de hoofdserie, want er komt sowieso een spin-off van HBO. Daarnaast is de zender nu van plan om fans maximaal te bedienen. The Wrap stelt dat bepaalde locaties in Noord-Ierland opgesteld zullen worden voor fans.

De locaties die gebruikt worden voor Winterfell, Castle Black en King's Landing worden allemaal mogelijk gebruikt voor het Game of Thrones Legacy Project, waarmee HBO hoopt de franchise levend te houden. De tour zal onder meer naar de Linen Mill Studios in Ierland gaan en vanaf 2019 te volgen zijn.

"Elke locatie bevat niet alleen adembenemende sets, maar ook kostuums, props, wapens, setdecoraties, kunstwerken, modellen en ander productiemateriaal," lezen we in de aankondiging. "De bezoekerservaring zal vergroot worden door digitale content en interactief materiaal dat een deel van de digitale artwork waar de serie om bekend staat toont."

In 2019 ergens gaat het achtste seizoen van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series worden van Netflix verwijderd (week 39)
Series / Nieuws

Deze series worden van Netflix verwijderd (week 39)

Niets nieuws.

Een nieuwe week, een nieuw overzicht met de series die Netflix zal verwijderen. Gelukkig zijn er deze week geen nieuwe titels bijgekomen. Wel gaat Netflix heel veel films verwijderen de komende tijd, waaronder alle Bourne-films, evenals een boel wat kleinere titels. Afijn: op het gebied van series zit het dus nog altijd niet goed, met de series van Fox nog op het hakblok.

30 september
The Expanse (2 seizoenen)
Dicte (3 seizoenen)
Gomorrah (2 seizoenen)
6 oktober
America Unearthed (1 seizoen)
8 oktober
New Girl (6 seizoenen)
Modern Family (8 seizoenen)
How I met Your Mother (9 seizoenen)
Sons of Anarchy (7 seizoenen)
Homeland (6 seizoenen)
Prison Break (4 seizoenen)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gotham' S5 laat wel erg lang op zich wachten
Series / Nieuws

'Gotham' S5 laat wel erg lang op zich wachten

Tot maart 2019 moeten we wachten.

Het heeft er alle schijn van dat we eindelijk weten wanneer het vijfde seizoen van Fox-serie Gotham van start gaat. Volgens de fansite Gotham Hub moeten we nog wel even wachten: de boel zou pas op 15 maart 2019 verder gaan. Daarmee neemt Fox en de makers behoorlijk de tijd.


Het vijfde seizoen van Gotham is ook meteen het laatste van de serie. De bedoeling is dat het verhaal van Bruce Wayne (David Mazouz) afgerond wordt. Althans: we gaan zien waar de show ooit mee begon, namelijk hoe hij eindelijk besluit om de cape van Batman op zich te nemen. Daarvoor zijn een boel extra schurken bedacht, waaronder Magpie en The Mutant Gang.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen