Eerste plotdetails 'Luke Cage' S3

Eerste plotdetails 'Luke Cage' S3

Waar gaat het heen met Luke?

Jim Pedd, 2 oktober 2018 om 08:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Acteur Mike Colter ging tijdens een interview in op het derde seizoen van Luke Cage. Lees dit artikel dus alleen als je al weet waar de serie mee eindigt, want DIT BERICHT BEVAT SPOILERS.
Aan het eind van het tweede seizoen zijn alle bestaande maffiosi dood, of van hun machtspositie verwijderd. Mariah Dillard heeft verder Harlem’s Paradise aan Luke nagelaten, zoals in haar testament staat. Daarmee is hij effectief de nieuwe koning van de georganiseerde misdaad in Harlem. Eerst verzet hij zich daartegen, maar daarop realiseert Luke zich dat hij wellicht gebruik kan maken van zijn nieuwe macht om de bendes te beheersen en in te dammen. Misty Knight waarschuwde Luke daar al voor en die waarschuwing negeerde hij. Sterker nog: aan het eind van het seizoen sneed hij zelfs alle banden met Claire Temple door en omringde hij zichzelf met nieuwe criminele bondgenoten.

“Ik denk dat we in het derde seizoen het vermogen van Luke om te heersen, en dat eerlijk te doen, gaan bekijken,” vertelde Colter. “Aan het eind hebben we het over het feit dat er een nieuwe sheriff is, een nieuwe koning in Harlem. We gaan zien hoe hij omgaat met die macht, want we weten dat macht kan corrumperen. En soms, als niemand je in de gaten houdt, en niemand je op je plek zet en je vertelt wat je niet moet doen, slaan we door. Dat zien we overal gebeuren.”

Dat wordt dus nog een interessant nieuw seizoen: “Ik denk dat hij de georganiseerde misdaad op een heel onpraktische manier wil gebruiken. Dat hij denkt dat hij er deel van kan zijn, zonder eraan mee te doen. Ik denk dat hij denkt het wel te kunnen controleren, zonder zijn handen vuil te maken.”

Naar verwachting is de derde reeks van de serie in 2019 te zien.

Bron: ComicBook

Lees meer over: Luke Cage, Mike Colter, Marvel, Netflix

Informatie over de serie: Luke Cage

Populair nieuws