search
Waarom Andrew Lincoln vertrekt bij 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Waarom Andrew Lincoln vertrekt bij 'The Walking Dead'

Hij wilde meer tijd met zijn gezin doorbrengen.

Het lijkt erop dat de dood van Carl Grimes doorslaggevend was in de beslissing van acteur Andrew Lincoln om te stoppen bij The Walking Dead. Na acht seizoenen kondigde de acteur zijn vertrek aan. De precieze reden waarom werd niet duidelijk, al heeft acteur Tom Payne, die Jesus speelt, wel een idee.


"Ik denk dat toen Carl vorig jaar dood ging, en Chandler vertrok, hij begon te denken: 'waar blijft Rick dan? En hoe gaat hij vooruit?' Ik denk dat hij toen een tijdje heeft nagedacht. En voor zover ik Andy ken, denk ik dat hij ook meer tijd met zijn familie wil doorbrengen. Hij kreeg een baby toen de serie net van start ging. Nu zit hij acht maanden per jaar in Atlanta, en dat duurt al acht jaar zo. Dat is voor iedereen zwaar. Ik ben het dan ook volledig eens met zijn beslissing om zich voor nu op zijn gezin te richten. Ik zou hetzelfde gedaan hebben," aldus Payne.

Eerder waren er overigens al gesprekken over een vertrek van Rick in het achtste seizoen. Dat lukte niet, maar nu gaat hij bij het negende seizoen halverwege weg. Naar het schijnt gaat Rick niet dood.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen