search
'Scott Wilson' overleden op 76-jarige leeftijd
Series / Nieuws

'Scott Wilson' overleden op 76-jarige leeftijd

Hij verloor de strijd tegen kanker...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Scott Wilson, onder meer bekend omwille van diens rol als 'Hershel Greene' in de AMC-serie 'The Walking Dead' is overleden. De acteur overleed op 76-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Zijn overlijden komt relatief onverwacht omdat eerder bekend raakte dat hij (kort) te zien zal zijn in het negende seizoen van de reeks. Het personage van Wilson stierf eerder in de serie nochtans nadat hij drie seizoenen de rol van Hershel Greene had gespeeld.


Inmiddels werd het nieuws van Wilsons overlijden ook aangehaald door AMC. Deze bevestigde wel dat het fragment voor het negende seizoen waarin Wilson te zien zou zijn reeds was opgenomen. Aan het einde van de première-aflevering van het laatste seizoen werd er reeds een eerbetoon ingelast voor de acteur. Inmiddels hebben ook verschillende acteurs die met Wilson hebben samengewerkt gereageerd op het nieuws.

Khary Payton haalde bijvoorbeeld het eerste moment aan dat hij Wilson had ontmoet; "hij gaf me een dikke knuffel en vertelde me dat de groep waar ik deel van was gaan uitmaken een familie was en dat ik de verantwoordelijkheid heb om er zorg voor te dragen. Dat heb ik gedaan en dat zal ik ook blijven doen.", aldus nog de acteur.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen