Dvd review 'Will & Grace - The Revival' - Will, Grace, Jack en Karen zijn terug!

Ook Will en Grace krijgen hebben een succesvolle heropleving.

Bram de Groot, 2 november 2018 18:55

Bedenkers: David Kohan | Max Mutchnick | Cast: Eric McCormack (Will Truman), Debra Messing (Grace Adler), Megan Mullally (Karen Walker), Sean Hayes (Jack McFarland), e.a. | Uitzending serie: 2017 - heden | Tv-zenders: NBC
Tussen 1998 en 2006 verschenen er acht seizoenen van de sitcom Will & Grace, rond vooral Will Truman (Eric McCormack) en Grace Adler (Debra Messing). Na flink terugvallende kijkcijfers met seizoen 7 en 8 werd in 2006 de stekker uit de geliefde serie getrokken. In 2017 werd een heropleving aangekondigd onder de creatieve titel 'The Revival'. Deze bleek een succes. Er werden zelfs vier extra afleveringen gemaakt.

Universal Pictures bracht onlangs seizoen 1 (of seizoen 9) uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de synopsis en trailer.


In dit nieuwe "eerste seizoen" keren Will, Grace, Jack en Karen weer terug! James Burrows, de regisseur van elke originele Will & Grace-aflevering, is ook terug met een hoop vlijmscherpe opmerkingen en dirty martini’s. De serie volgt een samenlevend koppel uit Manhattan, ze zijn echter geen liefdespartners, zij is hetero en hij homo. Als beste vrienden gaan zij door het leven samen met een aantal andere uitgesproken andere personen.Serie: Will & Grace: The Revival - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Dvd | Speelduur: 16 x 22 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083142858 | Release: september 2018 | Met dank aan: Universal Pictures

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van het negende seizoen van Will & Grace zitten verpakt in zwarte amaray Dvd-keepcase. In de keepcase geen details over de losse afleveringen of extra's.

Beeld en geluid
Met per disc acht afleveringen van in totaal 330 minuten en enkele extra's staan de schijven goed vol. De beeldkwaliteit is gemiddeld, maar past prima bij een Standard Definition-uitgave. De kleuren zijn redelijk, maar donkere delen in het beeld zijn dol op het vertroebelen van de details en er zijn toch flink wat standaard gebreken te zien.

De fans zal het waarschijnlijk een worst zijn, want de grappen worden er niet minder om. En daar gaat het vooral om bij Will & Grace. En die grappen en de standaard muziekkeuze wordt via een Dolby Digital 5.1 track uit de speakers gestuurd, of gewoon het geluid van je tv.

Extra's
Op de tweede schijf staan enkele extra's waarvan de drie featurettes het meest opvallen. De eerste is 'Reuniting the team' waarin wordt stilgestaan bij de terugkeer van de komedie. In 'Back to the beginning' wordt teruggekeken op het succes van de eerste reek en 'Classic Comedy' bekijkt hoe de humor tot stand komt. Ook is er een standaard Gag Reel aan te zetten.

De Revival gaat door!
Toen bleek dat het duo nog steeds genoeg kijkers weet te trekken, kondigde NBC na het negende seizoen ook een tiende en elfde seizoen aan. Het tiende seizoen, met achttien afleveringen trapte eerder deze maand af!

Lees meer over: Will and Grace, Seizoen 9, Dvd, The Revival, Eric McCormack, Will Truman, Debra Messing

Informatie over de serie: Will & Grace

Populair nieuws