search

Ons nieuws van vrijdag 2 november 2018

Jennifer Aniston krijgt bakken met geld voor Apple-serie
Series / Nieuws

Jennifer Aniston krijgt bakken met geld voor Apple-serie

Dat is een mooi zakcentje!

Actrice Jennifer Aniston (Friends) zou volgens Variety maar liefst 1,1 miljoen dollar per aflevering krijgen voor haar aandeel in een nieuwe dramaserie van Apple. En zo zijn er meer groot verdieners.

Ook Reese Witherspoon krijgt 1,1 miljoen dollar voor haar rol in de serie rond ochtendtalkshows in New York. Dit is net iets meer dan de 1 miljoen die The Walking Dead-hoofdrolspeler Norman Reedus voor iedere aflevering krijgt. Elisabeth Moss krijgt net zoveel voor haar rol in de serie The Handmaid's Tale.

De best betaalde tv-acteur per aflevering is Javier Bardem. Voor zijn rol in de de nieuwe Amazon-serie over de Spaanse veroveraar Hernán Cortés krijgt de Oscarwinnaar maar liefst 1,2 miljoen dollar. Hij zal het vast jammer vinden dat de serie uit slechts vier afleveringen bestaat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd review 'Will & Grace - The Revival' - Will, Grace, Jack en Karen zijn terug!
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Will & Grace - The Revival' - Will, Grace, Jack en Karen zijn terug!

Ook Will en Grace krijgen hebben een succesvolle heropleving.

Bedenkers: David Kohan | Max Mutchnick | Cast: Eric McCormack (Will Truman), Debra Messing (Grace Adler), Megan Mullally (Karen Walker), Sean Hayes (Jack McFarland), e.a. | Uitzending serie: 2017 - heden | Tv-zenders: NBC

Tussen 1998 en 2006 verschenen er acht seizoenen van de sitcom , rond vooral Will Truman (Eric McCormack) en Grace Adler (Debra Messing). Na flink terugvallende kijkcijfers met seizoen 7 en 8 werd in 2006 de stekker uit de geliefde serie getrokken. In 2017 werd een heropleving aangekondigd onder de creatieve titel 'The Revival'. Deze bleek een succes. Er werden zelfs vier extra afleveringen gemaakt.

Universal Pictures bracht onlangs seizoen 1 (of seizoen 9) uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de synopsis en trailer.



In dit nieuwe "eerste seizoen" keren Will, Grace, Jack en Karen weer terug! James Burrows, de regisseur van elke originele Will & Grace-aflevering, is ook terug met een hoop vlijmscherpe opmerkingen en dirty martini's. De serie volgt een samenlevend koppel uit Manhattan, ze zijn echter geen liefdespartners, zij is hetero en hij homo. Als beste vrienden gaan zij door het leven samen met een aantal andere uitgesproken andere personen.



Serie: Will & Grace: The Revival - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Dvd | Speelduur: 16 x 22 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083142858 | Release: september 2018 | Met dank aan: Universal Pictures

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van het negende seizoen van zitten verpakt in zwarte amaray Dvd-keepcase. In de keepcase geen details over de losse afleveringen of extra's.

Beeld en geluid
Met per disc acht afleveringen van in totaal 330 minuten en enkele extra's staan de schijven goed vol. De beeldkwaliteit is gemiddeld, maar past prima bij een Standard Definition-uitgave. De kleuren zijn redelijk, maar donkere delen in het beeld zijn dol op het vertroebelen van de details en er zijn toch flink wat standaard gebreken te zien.

De fans zal het waarschijnlijk een worst zijn, want de grappen worden er niet minder om. En daar gaat het vooral om bij Will & Grace. En die grappen en de standaard muziekkeuze wordt via een Dolby Digital 5.1 track uit de speakers gestuurd, of gewoon het geluid van je tv.

Extra's
Op de tweede schijf staan enkele extra's waarvan de drie featurettes het meest opvallen. De eerste is 'Reuniting the team' waarin wordt stilgestaan bij de terugkeer van de komedie. In 'Back to the beginning' wordt teruggekeken op het succes van de eerste reek en 'Classic Comedy' bekijkt hoe de humor tot stand komt. Ook is er een standaard Gag Reel aan te zetten.

De Revival gaat door!
Toen bleek dat het duo nog steeds genoeg kijkers weet te trekken, kondigde NBC na het negende seizoen ook een tiende en elfde seizoen aan. Het tiende seizoen, met achttien afleveringen trapte eerder deze maand af!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Series op Dvd en Blu-ray in november
Series / Blu-ray Review

Series op Dvd en Blu-ray in november

De vele releases die we tot 5 december krijgen.

De laatste maanden was het erg magertjes, maar de decembermaand komt er weer aan. Hieronder ons maandelijks overzicht!

Welke uitgaven mag jouw collectie deze maand verwelkomen?

2 november: De 13 Geboden
7 november: Homeland (Seizoen 7) Ook op Blu-ray
7 november: Channel Zero - No End House (Seizoen 2)
7 november: Mr. Mercedes (Seizoen 1)
7 november: Designated Survivor (Seizoen 2)
7 november: Berlin Station (Seizoen 1)
7 november: The Expanse (Seizoen 2)

13 november: Van God Los (Seizoen 4)
13 november: Conspiracy of Silence
13 november: Goede Tijden, Slechte Tijden (Seizoen 22)
13 november: Centraal Medisch Centrum (Seizoen 2)
14 november: Billions (Seizoen 2)
14 november: The Looming Tower (Seizoen 1) Ook op Blu-ray
20 november: Springvloed (Seizoen 2)
21 november: Star Trek: Discovery (Seizoen 1) Ook op Blu-ray
21 november: This is Us (Seizoen 2)
21 november: The Strain (Seizoen 4)

27 november: Bullets
28 november: Arrow (Seizoen 6) Ook op Blu-ray
28 november: The Flash (Seizoen 4) Ook op Blu-ray
28 november: Succession (Seizoen 1)
28 november: Famous In Love (Seizoen 1)
28 november: Sharp Objects (Seizoen 1)
28 november: S.W.A.T. (Seizoen 1)
30 november: Claws (Seizoen 1)
30 november: Liar (Seizoen 1)
30 november: Nieuwe Buren (Seizoen 3)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Penny Dreadful' krijgt een doorstart met 'City of Angels'!
Series / Nieuws

'Penny Dreadful' krijgt een doorstart met 'City of Angels'!

De eerste drie seizoenen van de serie zijn momenteel te streamen op Netflix.

Showtime-serie Penny Dreadful krijgt een doorstart in de vorm van vervolgserie Penny Dreadful: City of Angels. In de oorspronkelijke serie zagen we hoe personages uit verschillende beroemde horrorverhalen met elkaar omgaan in het Victoriaanse Londen. De cast van deze serie bestond uit namen als Eva Green, Timothy Dalton en Josh Hartnett. City of Angels speelt zich af in het Los Angeles van 1938 en belicht verschillende occulte mythes.

John Logan, schrijver, bedenker en uitvoerend producent van de oorspronkelijke serie, zal dezelfde rollen vervullen voor dit 'spirituele vervolg'. Logischerwijs krijgen we in City of Angeles nieuwe personages en verhaallijnen voorgeschoteld. Het kan echter wel zo zijn dat we acteurs uit het origineel terugzien als andere personages, iets dat ook bij American Horror Story in de verschillende seizoenen het geval is.

Alle drie de seizoenen van Penny Dreadful zijn momenteel te streamen op Netflix. De opnames van het vervolg beginnen volgend jaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-animatieserie 'Castlevania' krijgt derde seizoen
Series / Nieuws

Netflix-animatieserie 'Castlevania' krijgt derde seizoen

De stemmencast van de gameverfilming bestaat uit namen als Richard Armitage, Graham McTavish en James Callis.

Netflix heeft laten weten dat ze een derde seizoen van de succesvolle animatieserie Castlevania hebben besteld. Het nieuwe seizoen zal bestaan uit tien afleveringen. Het tweede seizoen is sinds vorige week te streamen op Netflix.

De scenario's van Castlevania worden geschreven door Warren Ellis en gaan over Trevor (Richard Armitage), het laatste overlevende lid van de Belmont-clan. Trevor probeert Oost-Europa uit de handen van Vlad Dracula Tepes (Graham McTavish) te redden. Andere acteurs die stemmen verzorgen in de serie zijn James Callis, Emily Swallow, Matt Frewer en Tony Amendola.

Castlevania heeft tot dusver op verrassend goede kritieken kunnen rekenen. Het eerste seizoen is 89% vers op Rotten Tomatoes en het tweede seizoen scoort zelfs beter met 100%! Fans noemen de animatieserie dan ook vaak de beste gameverfilming dusver.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volledige cast 'The Witcher' onthuld
Series / Nieuws

Volledige cast 'The Witcher' onthuld

Eindelijk duidelijkheid.

Nu de opnames van Netflix-serie The Witcher van start zijn, wordt de cast verzameld. Vandaag is Anna Shaffer gecast als Triss Merigold, een heks die een bondgenoot en liefde is voor Geralt of Riva (Henry Cavill). Eergisteren werd een eerste foto van de serie getoond en kregen we Cavill als Geralt te zien.

Er zijn verder ook andere castleden gevonden, die we hieronder op een rij zetten.


Eamon Farren - Cahir
Joey Batey - Jaskier
Lars Mikkelsen - Stregobor
Royce Pierreson "“ Istredd
Maciej Musiał - Sir Lazlo
Wilson Radjou-Pujalte - Dara
Rebecca Benson - Marilka
Shane Attwooll - Nohorn
Luke Neal - Vyr
Matthew Neal - Nimir
Tobi Bamtefa - Danek
Sonny Serkis - Martin
Roderick Hill - Fletcher
Inge Beckmann - Aridea
Charlotte O'Leary - Tiffania
Natasha Culzac - Toruviel
Amit Shah - Torque
Tom Canton - Filavandrel
De serie van Lauren S Hissirch draait om Geralt, een Witcher, een krijger die genetisch gemanipuleerd is om monsters op te jagen. Hij heeft altijd twee zwaarden bij zich: een voor mensen en een voor monsters. In 2019 ergens op Netflix te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grootste veldslag ooit in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Grootste veldslag ooit in 'Game of Thrones'

Meer dan twee maanden aan opnames.

Entertainment Weekly heeft een uitgebreid artikel gepubliceerd over de laatste zes afleveringen van Game of Thrones. Daarin lezen we voor het eerst details over de serie. De afleveringen namen tien maanden aan opnames in beslag, wat uiterst lang is, al helemaal voor een televisieserie.

Vijftien miljoen dollar ging er per aflevering in zitten, wat heel veel is, maar niet gek daar de serie meer dan dertig miljoen kijkers per aflevering trekt. Hieronder enkele details die onthuld zijn.

Opening in Winterfell
Seizoen acht blijkt te openen in Winterfell met een aflevering die op meerdere manieren doet denken aan de pilot. Ditmaal echter geen King Robert die aankomt in het hoge noorden, maar Daenerys met haar leger. Daarop ontmoeten een boel verschillende personages elkaar, zich samen voorbereidend op de epische strijd met de doden.

Grootste veldslag ooit
De confrontatie met de Army of the Dead zal de langstdurende actiescène ooit gefilmd worden. Het wordt een complete aflevering, die enkel uit actie bestaat en geregisseerd is door Miguel Sapochnik (hij bracht ons eerder Battle of the Bastards, dat de standaard al extreem hoog zette).

55 nachten nam de crew materiaal op voor die aflevering. Dat is al tweemaal zo lang als de 25 dagen die men nodig had voor de Battle of the Bastards. Maar in het echt is het nog langer: de 55 nachten waren voor scènes buiten Winterfell. In het kasteel van de Starks werd nog meer opgenomen, wekenlang. De slag draait ook om meerdere personages, elk met een eigen verhaal binnen de aflevering.

Er is nog geen premièredatum voor het seizoen, al zal het naar het schijnt in april 2019 van start gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stephen King-boek Joyland wordt serie
Series / Nieuws

Stephen King-boek Joyland wordt serie

Weer een King-verfilming!

Een nieuwe dag, een nieuw boek van Stephen King dat verfilmd wordt. Joyland, een boek uit 2013, krijgt een serie. Freeform, een Amerikaans netwerk, gaat de serie maken. Het relatief nieuwe boek speelt zich af in 1973 en draait om een doodenge kermis.

Deadline meldt dat de serie momenteel ontwikkeld wordt door Chris Peña en Chris Nowrasteh. Of King zich bemoeit met de serie en in hoeverre is niet helemaal duidelijk. Hij zal in elk geval producent zijn, zoals gebruikelijk. Mogelijk zal hij ook, zoals King pleegt te doen bij series gebaseerd op zijn boeken, een of twee afleveringen schrijven.

Joyland is het verhaal van de zomer waarin student Devin Jones aan de slag gaat in de kermis. Hij ontdekt daar de gevolgen van een gruwelijke moord en het lot van een stervend kind. Beiden zullen zijn leven voor altijd veranderen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mind Flayer blijft vijand in 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Mind Flayer blijft vijand in 'Stranger Things'

Nieuwe details over het derde seizoen

Eerder dit jaar vertelde Shawn Levy al eens dat het Shadow Monster, a.k.a. de Mind Flayer, "nog altijd daar ergens in de Upside Down actief is" en op zoek is naar nieuwe manieren om zijn doelen te realiseren. In de Stranger Things companion novel lezen we dat hij inderdaad nog bezig is.

"We eindigden het tweede seizoen met een duidelijk signaal, dat de Shadow Monster nog niet uitgeschakeld was en dat hij eindelijk een vijand gevonden had," aldus Shawn Levy in het boek. "En die duisternis, de strijd die nodig is om het te verslaan, gaat in het derde seizoen groeien."

Daarnaast zullen de kinderen te maken krijgen met andere beproevingen. "Het wordt echt de laatste zomer van hun kindertijd. Ze moeten opgroeien, en krijgen te maken met ingewikkelde nieuwe relaties. En ze vallen langzaam uit elkaar. Misschien vinden ze het niet meer zo leuk om Dungeons & Dragons te spelen als eerst. En dat zorgt voor problemen," aldus Ross Duffer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.