search
S3 Netflix-serie 'The Last Kingdom' in november te zien
Series / Nieuws

S3 Netflix-serie 'The Last Kingdom' in november te zien

Twee uur langer dan normaal!

Netflix-serie The Last Kingdom zal in de loop van november te zien zijn op de streamingdienst. De serie was ooit van de BBC, maar is in het derde seizoen een Netflix Original geworden die enkel op de streamingdienst te zien zal zijn. De bedoeling is dat het seizoen tien afleveringen krijgt, in plaats van de gebruikelijke acht.


De serie is gebaseerd op The Saxon Stories van Bernard Cornwell en volgt het verhaal van Uhtred (Alexander Dreymon). De serie gebruikt waargebeurde zaken als basis voor een fictief verhaal. De negende eeuwse koninkrijken die zichzelf verdedigen tegen de Vikingen staan centraal.

Een synopsis is er ook al:
In dit nieuwe seizoen overweegt King Alfred zijn nalatenschap, nu zijn droom van het verenigen van de Engelse koninkrijken in gevaar komt door de aanhoudende Deense aanvallen. Alfred weet dat de enige man met de macht om de opstand neer te slaan en het voortbestaan van de Wessex-dynastie te garanderen de grote krijger en held Uhtred is, maar hun wisselvallige band bereikt een breekpunt. Daarop moet Uhtred een keuze maken: als hij de zaak van Alfred verlaat, is alles waar hij ooit voor gestreden heeft voor niks geweest.

Vanaf 19 november te streamen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen