search
Netflix aast op tv-serie rondom cultfilm 'Wet Hot American Summer'
Series / Nieuws

Netflix aast op tv-serie rondom cultfilm 'Wet Hot American Summer'

Wie van de originele castleden, waaronder Bradley Cooper en Paul Rudd, keren er terug voor deze tiendelige prequel?

Jan-Peter Rook

De afgelopen jaren spraken regisseur David Wain en andere betrokkenen over een vervolg op de komedie Wet Hot American Summer (2001). De film, die in eerste instantie flopte maar later op een cultaanhang mocht rekenen, gaat over een stel kampleiders die in de zomer van 1981 de laatste dag van hun zomerkamp proberen te redden. Aan het einde van de film wordt er zelfs gehint naar een sequel, maar enkele van de originele castleden (Bradley Cooper, Elizabeth Banks, Paul Rudd) vragen vandaag de dag veel meer geld dan voorheen. Niet gek dus dat Universal een sequel laat voor wat het is, maar hoe zit het met een Wet Hot American Summer tv-serie?


Bij Netflix lijken ze hier wel oren naar te hebben. Het bedrijf wil geen sequel, maar een prequel maken, bestaande uit tien afleveringen. Variety bericht dat regisseur Wain en schrijver Michael Showalter te werk zullen gaan als uitvoerend producenten en dat het de bedoeling is dat veel van de originele castleden terugkeren voor een rol. Hoewel ze inmiddels allemaal dertien jaar ouder zijn, moeten ze in de tv-serie nog steeds een stel jongeren voorstellen.

Het is nog maar de vraag wie van de castleden, waaronder ook Amy Poehler, Ken Marino, Molly Shannon, Christopher Meloni, Janeane Garofalo, David Hyde Pierce, Michael Ian Black en Joe Lo Truglio, hun gezicht zullen laten zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen