search

Ons nieuws van maandag 26 mei 2014

RTL scoort wederom met 'Divorce'
Series / Nieuws

RTL scoort wederom met 'Divorce'

En ook de herhaling van Flikken Maastricht werd goed bekeken.

Wederom is RTL-serie Divorce de best bekeken serie van de week. 1,7 miljoen mensen stemden af op de nieuwe aflevering. Dat is niet zoveel als andere afleveringen bekeken werden, maar alsnog erg mooi. De nummer twee is enigszins verrassend: Flikken Maastricht. Het seizoen van de serie is al voorbij, maar dit was een herhaling. Die trok alsnog 1,1 miljoen kijkers, waarmee het de nummer twee van de week is. Ook is het naast Divorce de enige andere serie in de top tien die meer dan één miljoen kijkers trok. The Blacklist is de nummer drie, met 970.000 kijkers. Dat is een kleine daling ten opzichte van vorige week, die meer dan een miljoen kijkers trok.

Suits steeg van de vijfde naar de vierde plek en werd door 739.000 mensen bekeken. Dat is een lichte daling ten opzichte van vorige week. NCIS: Los Angeles werd verder wederom beter bekeken dan oorsprongsserie NCIS. NCIS: LA trok 655.000 kijkers naar SBS6, terwijl NCIS er 581.000 wist te trekken.

Criminal Minds trok verder iets meer kijkers dan vorige week, waardoor de show van de tiende naar de zevende plek steeg in de top. Nederland 3 serie Smeris is weer terug in de top tien, ditmaal met 444.000 kijkers. Dan is het de beurt aan nog een serie van SBS6, Rechercheur Ria. Daar stemden 432.000 kijkers op af, iets minder dan vorige week. Hekkensluiter is Castle, dat 430.000 kijkers trok.

DWVWDatumSerieZenderKijkcijfers
1125-05DivorceRTL41.790.000
2123-05Flikken MaastrichtNed11.139.000
3419-05The BlacklistRTL4970.000
4519-05SuitsRTL4739.000
5720-05NCIS: Los AngelesSBS6655.000
6620-05NCISSBS6581.000
71020-05Criminal MindsVer479.000
8-19-05SmerisNed3444.000
9921-05Rechercheur RiaSBS6432.000
10822-05CastleSBS6430.000
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe personages vijfde seizoen 'Game of Thrones' gelekt
Series / Nieuws

Nieuwe personages vijfde seizoen 'Game of Thrones' gelekt

Veel nieuwkomers volgend jaar!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Onlangs was er het bericht dat HBO-serie Game of Thrones in het vijfde seizoen deels opgenomen zal worden in Spanje. Dat bericht bracht het gerucht met zich mee dat een deel van het vijfde seizoen zich af zal gaan spelen in Dorne, waar Prince Oberyn vandaan komt. Nu zijn er volgens fansite Winter is Coming personageomschrijvingen gelekt van nieuwe personages die in het vijfde seizoen te zien moeten zijn.

Mocht je niets willen weten over wat er mogelijk komen gaat, waarschuwen we alvast: spoilers!

Prince Doran Martell "“ een grote nieuwe speler in seizoen vijf, die in meerdere afleveringen te zien moet zijn. De prins, van ergens in de vijftig, gebruikt een rolstoel en leeft een teruggetrokken bestaan. Verder is hij een wijze heerser.

Prince Trystane Martell "“ de knappe verloofde van Princess Myrcella, van rond de 18 jaar oud.

Areo Hotah "“ Dorans persoonlijke bodyguard, die tijdens het hele seizoen te zien is. Hij helpt de prins bij het uitvoeren van zijn verplichtingen.

The Sand Snakes, de bastaarddochters van Oberyn Martell. Dat zullen er drie zijn, van tussen de 18 en 25 jaar oud.

Obara Sand "“ de oudste en meest atletische Sand Snake. Zij heeft een grote vechtscène in het vijfde seizoen, met een personage dat we al kennen. De scène komt niet in de boeken voor.

Nymeria Sand "“ omschreven als een meisje van gemengde rassen. De tweede oudste en mooi, emotioneel en erg sterk.

Tyene Sand "“ de jongste Sand Snake, die haar intelligentie en verleidingskracht gebruikt. Ze is niet zozeer een fysiek vechter zoals de andere bastaarddochters van Oberyn dat zijn. Toch is ze net zo dodelijk als haar zussen. Haar wapen is vergif.

High Sparrow "“ het hoofd van een religieuze beweging die in meerdere afleveringen van seizoen vijf te zien zal zijn.

Septa Unella "“ een personage dat gespeeld moet worden door een karakteractrice. Zij is een weinig terughoudende septa die veel tijd doorbrengt met een belangrijk personage.

Maggy te Frog "“ een waarzegster die in één aflevering te zien zal zijn.

Lollys Stokeworth "“ de toekomstige echtgenote van Bronn. Die dus terugkeert voor het vijfde seizoen.

Yezzan "“ een slonzige Myreneese slaveneigenaar.

The Waif "“ een vreemde dame die Arya tegenkomt in de boeken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Matt Smith wil terugkeren naar 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Matt Smith wil terugkeren naar 'Doctor Who'

Hij heeft nauwelijks afscheid genomen, maar wil al terugkeren.

Hij is pas net weg als Doctor Who, maar Matt Smith heeft schijnbaar al zijn twijfels over het vertrek. De acteur vertelde tijdens een expo rond het iconische Britse personage dat hij graag terug wil keren. Hij heeft showrunner Steven Moffat zelfs al gevraagd wat de vroegste mogelijkheid is om terug te keren.

"Ik hou van het idee dat Doctors terugkeren," vertelde Smith. "En dat geeft me de kans om terug te keren, wat ik absoluut zal gaan doen! Ik wacht gewoon op de volgende gelegenheid. Ik sprak onlangs nog met Steven [Moffat] en vroeg hem wat de vroegste mogelijkheid was om terug te keren!"

Die kans dient zich mogelijk volgend jaar al aan. Dan bestaat de hernieuwde franchise precies tien jaar, wat een mooie kans zou zijn voor Smith. Komende augustus kunnen we overigens al kijken naar het achtste seizoen van de serie, met Peter Capaldi in de hoofdrol.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix aast op tv-serie rondom cultfilm 'Wet Hot American Summer'
Series / Nieuws

Netflix aast op tv-serie rondom cultfilm 'Wet Hot American Summer'

Wie van de originele castleden, waaronder Bradley Cooper en Paul Rudd, keren er terug voor deze tiendelige prequel?

Jan-Peter Rook

De afgelopen jaren spraken regisseur David Wain en andere betrokkenen over een vervolg op de komedie Wet Hot American Summer (2001). De film, die in eerste instantie flopte maar later op een cultaanhang mocht rekenen, gaat over een stel kampleiders die in de zomer van 1981 de laatste dag van hun zomerkamp proberen te redden. Aan het einde van de film wordt er zelfs gehint naar een sequel, maar enkele van de originele castleden (Bradley Cooper, Elizabeth Banks, Paul Rudd) vragen vandaag de dag veel meer geld dan voorheen. Niet gek dus dat Universal een sequel laat voor wat het is, maar hoe zit het met een Wet Hot American Summer tv-serie?

Bij Netflix lijken ze hier wel oren naar te hebben. Het bedrijf wil geen sequel, maar een prequel maken, bestaande uit tien afleveringen. Variety bericht dat regisseur Wain en schrijver Michael Showalter te werk zullen gaan als uitvoerend producenten en dat het de bedoeling is dat veel van de originele castleden terugkeren voor een rol. Hoewel ze inmiddels allemaal dertien jaar ouder zijn, moeten ze in de tv-serie nog steeds een stel jongeren voorstellen.

Het is nog maar de vraag wie van de castleden, waaronder ook Amy Poehler, Ken Marino, Molly Shannon, Christopher Meloni, Janeane Garofalo, David Hyde Pierce, Michael Ian Black en Joe Lo Truglio, hun gezicht zullen laten zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drew Goddard vertrekt bij 'Daredevil'
Series / Nieuws

Drew Goddard vertrekt bij 'Daredevil'

En er is al een vervanger gevonden.

Het lijkt filmstudio Marvel even niet voor de wind te gaan. Nog geen dag nadat Edgar Wright heeft laten weten te vertrekken als regisseur van Ant-Man, is Drew Goddard vertrokken als showrunner van de serie Daredevil. Hij is overigens, in tegenstelling tot Wright, wel meteen vervangen, door Steven S. DeKnight.

DeKnight is de bedenker van de serie Spartacus, van het Amerikaanse network Starz. Hij is nu uitvoerend producent en showrunner van de Marvel / Netflix-serie. Goddard blijkt niet vertrokken te zijn om creatieve verschillen. De hoofdreden ligt in het feit dat hij getekend heeft als regisseur van de film Sinister Six, die zich in het Spider-Man universum van Sony afspeelt. Hij wil zich daar op kunnen concentreren.

Om die reden is hij dan ook nog altijd als uitvoerend producent aan het project verbonden. De serie is een samenwerking van Marvel en Netflix en zal dertien afleveringen tellen. Daarna volgen nog vier andere Marvel-series: Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage en The Defenders.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen