Grootste veldslag ooit in 'Game of Thrones'

Grootste veldslag ooit in 'Game of Thrones'

Jim Pedd, 2 november 2018 om 11:21

Entertainment Weekly heeft een uitgebreid artikel gepubliceerd over de laatste zes afleveringen van Game of Thrones. Daarin lezen we voor het eerst details over de serie. De afleveringen namen tien maanden aan opnames in beslag, wat uiterst lang is, al helemaal voor een televisieserie.

Vijftien miljoen dollar ging er per aflevering in zitten, wat heel veel is, maar niet gek daar de serie meer dan dertig miljoen kijkers per aflevering trekt. Hieronder enkele details die onthuld zijn.

Opening in Winterfell
Seizoen acht blijkt te openen in Winterfell met een aflevering die op meerdere manieren doet denken aan de pilot. Ditmaal echter geen King Robert die aankomt in het hoge noorden, maar Daenerys met haar leger. Daarop ontmoeten een boel verschillende personages elkaar, zich samen voorbereidend op de epische strijd met de doden.

Grootste veldslag ooit
De confrontatie met de Army of the Dead zal de langstdurende actiescène ooit gefilmd worden. Het wordt een complete aflevering, die enkel uit actie bestaat en geregisseerd is door Miguel Sapochnik (hij bracht ons eerder Battle of the Bastards, dat de standaard al extreem hoog zette).

55 nachten nam de crew materiaal op voor die aflevering. Dat is al tweemaal zo lang als de 25 dagen die men nodig had voor de Battle of the Bastards. Maar in het echt is het nog langer: de 55 nachten waren voor scènes buiten Winterfell. In het kasteel van de Starks werd nog meer opgenomen, wekenlang. De slag draait ook om meerdere personages, elk met een eigen verhaal binnen de aflevering.

Er is nog geen premièredatum voor het seizoen, al zal het naar het schijnt in april 2019 van start gaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg Serietotaal dan op Facebook en Twitter

Bron: EW

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Finale

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws