Dvd review 'Zoo' (S3) - Einde aan mensheid vs. gemuteerde dieren

Na drie seizoenen afgerond.

Bram de Groot, 18 november 2018 20:07

Ontwikkelaars: Josh Appelbaum, André Nemec, Jeff Pinkner, Scott Rosenberg | Cast: James Wolk (Jackson Oz), Kristen Connolly (Jamie Campbell), Nonso Anozie (Abraham Kenyatta), Nora Arnezeder (Chloe Tousignant), Billy Burke (Dr. Mitch Morgan) e.a. | Uitzending serie: 2015 - 2017 | Tv-zenders: CBS
In 2015 verscheen op CBS de serie Zoo. Een heel aardig gegeven waarin de mensheid aan het einde van zijn tijd is beland en gemuteerde wezens / dieren het voor het zeggen krijgen. De serie zelf wist uiteindelijk drie seizoen te overleven, aangezien de kijkcijfers na een hoopvolle start (ruim 8 miljoen kijkers) in elkaar zakte. De afleveringen van seizoen 3 kwamen in 2017 niet boven de 3 miljoen uit.

Universal Pictures bracht derde seizoen onlangs uit op Dvd in Nederland. Hieronder een blik op die uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.


In het laatste seizoen is het team de afgelopen tien jaar uit elkaar gegroeid. Jackson, Jamie, Abraham, Dariela en Logan zijn gedwongen om hun geschillen opzij te zetten en zich te herenigen, wanneer blijkt dat Mitch nog leeft. De toekomst van de planeet staat op het spel, en het team moet vechten om de hybriden en hun schepper - een duister figuur met een schokkende verbintenis aan het team’s verleden - te stoppen.Uitgave: Zoo - seizoen 3 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 13 x gem. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083164263 | Release: november 2018 | Met dank aan: Universal Pictures

De vier dvd-schijven van deze box van het derde seizoen van Zoo zitten in een doorzichtige Dvd-keepcase. In de hoes staan per schijf de afleveringen met titels en korte synopsissen aangeduid. Ook de extra's worden duidelijk weergegeven. Nice!

Beeld en geluid
De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is opnieuw niet echt sterk te noemen. Er zijn per disc zo'n 3 a 4 afleveringen te bekijken en dat is voor de transfer vaak teveel. De kleur is redelijk, maar de weergave is duidelijk wat te flets. Ook heeft het beeld last van de standaard SD-gebreken. Deze serie biedt ook wat visuele effecten, en soms zijn die nog best aardig. Al moet je zeker geen Hollywood-materiaal verwachten. Het geluid is uiteraard Dolby Digital en uiteraard surround (5.1), met veel muzikale ondersteuning en flink wat dialoog.

Bonusmateriaal
De extra op de schijven zijn niet echt spannend te noemen. Zo is er een blik op het derde seizoen (Sneak peek), aangevuld met een aantal verwijderde scènes en een Gag Reel. Het meest interessante is nog de Season 3 VFX Reel. Deze duurt met zo'n 4 minuten niet echt lang, maar de kwaliteit is als eerder gezegd soms best fraai te noemen.

Lees meer over: Zoo, Seizoen 3, Dvd, Review, James Wolk, Kristen Connolly

Populair nieuws