search
James Wolk speelt hoofdrol in CBS-dramaserie 'Zoo'
Series / Nieuws

James Wolk speelt hoofdrol in CBS-dramaserie 'Zoo'

De serie gaat over gewelddadige dieren die wereldwijd mensen aanvallen.

James Wolk zal de hoofdrol spelen in Zoo, een nieuwe dramaserie gebaseerd op de gelijknamige bestseller van James Patterson. De serie zal worden uitgezonden in de zomer van 2015.


Zoo is een thriller op wereldwijde schaal over een golf van gewelddadige aanvallen door dieren op mensen. Wolk zal de rol spelen van Jackson Oz, een jonge Amerikaanse zoöloog die safari's organiseert in de wilde delen van Afrika. Oz is een van de eersten die opmerkt dat de dieren zich vreemd beginnen te gedragen. Naarmate de aanvallen steeds gruwelijkere vormen aannemen, moet hij zien te achterhalen waardoor deze bedreiging is ontstaan.

De meest recente rol van Wolk wasdie in de CBS-comedyserie The Crazy Ones. Daarvoor was hij vooral bekend wegens zijn optreden als Bob Benson in Mad Men.

Het boek Zoo werd voor het eerst gepubliceerd in september 2012 door Little, Brown and Company en stond op nummer 1 in de New York Times-bestsellerlijst. Het boek is inmiddels in zes talen vertaald en er zijn wereldwijd meer dan vier miljoen exemplaren van verkocht.

Jeff Pinkner, Josh Appelbaum, Andre Nemec en Scott Rosenberg produceren de serie in samenwerking met James Mangold, Cathy Konrad, James Patterson, Bill Robinson, Leopoldo Gout en Steve Bowen. Brad Anderson neemt de regie voor zijn rekening.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen