Blu-ray review 'Arrowverse' 2017/2018 - Arrow S6, The Flash S4 en Legends of Tomorrow S3!

Blu-ray review 'Arrowverse' 2017/2018!

Arrow S6, The Flash S4 en Legends of Tomorrow S3... Alleen Supergirl S3 ontbreekt nog.

Bram de Groot, 17 december 2018 om 16:39

Gebaseerd op: DC Comics | Cast: Stephen Amell (Oliver Queen / Arrow), Grant Gustin (Barry Allen / The Flash), Victor Garber (Martin Stein / Firestorm), Brandon Routh (Ray Palmer / Atom), Arthur Darvill (Rip Hunter) e.a. | Uitzending serie: 2012 - heden | Tv-release: The CW
Waar Marvel het beste scoort met films gebaseerd op hun comics, weet DC juist een indrukwekkend tv-universum uit te bouwen in samenwerking met de zender The CW. Het "Arrowverse" startte in 2012 met de serie Arrow en niet veel later kreeg ook The Flash zijn eigen serie. Ondertussen is het tv-universum al eventjes uitgebreid met Legends of Tomorrow en Supergirl. En daar blijft het niet bij!

Warner Bros. bracht recent van drie van de vier Arrowverse-series losse seizoenen uit op schijf. Hieronder een blik op deze uitgaven, te starten met de trailers en de synopsissen.Na de vernietigende explosie op Lian Yu keert Oliver Queen terug naar huis. Hij staat voor de grootste uitdaging ooit: het vaderschap. Oliver is vastbesloten er het beste te maken en tegelijkertijd als burgemeester en Green Arrow zijn Star City te beschermen. Maar hij wordt van alle kanten bedreigd door vijanden uit het verleden, waaronder Black Siren, Vigilante, Ricardo Diaz en Cayden James. Ondertussen rommelt het binnen Team Green Arrow - veteraan John Diggle, Thea Queen, tech-genie Felicity Smoak, voormalig politiechef Quentin Lance en briljant uitvinder Curtis Holt, plus groentjes Rene Ramirez / Wild Dog en metahuman Dinah Drake.In het vierde seizoen van The Flash zet Barry Allen, beter bekend als The Flash, zijn missie voort om Central City te beschermen tegen bovenmenselijk gevaar. Maar als Barry vastzit in de Speed Force, moet zijn familie - rechercheur Joe West; verloofde Iris West en Wally West/Kid Flash - het alleen opknappen met het team van S.T.A.R. Labs: Caitlin Snow/Killer Frost, Cisco Ramon/Vibe en de briljante wetenschapper Harrison Wells. Wanneer een machtige schurk dreigt de stad met de grond gelijk te maken als The Flash niet komt opdagen, zet Cisco alles op het spel om Barry te bevrijden.


In seizoen 3 van Legends of Tomorrow moet het team van buitenbeentjes samenwerken om de tijdlijn te repareren die ze zelf gebroken hebben. Ga mee aan boord van de Waverider met Sara Lance, Ray Palmer, Nate Heywood, Amaya Jiwe / Vixen, Professor Martin Stein, Jefferson “Jax” Jackson, en de nieuwe rekruut en hacker uit de toekomst Zari Tomaz. Voordat de tijdstroom uit elkaar valt moet het ze lukken om hun doel te bereiken.Serie: Arrow S6 / The Flash S4 / Legends of Tomorrow S3 | Aantal discs 3 x 4 discs | Afleveringen: 23 / 23 / 18 x ca. 42 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888232446 / 5051889622413 / 5051888246405 | Release: november / december 2018 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

We bekijken de Blu-ray uitgaven van Arrow S6 en The Flash S4 en de Dvd-uitgave van Legends of Tomorrow S3. Een mooi moment om eens de High Def en Standard Def te vergelijken. Alle drie de uitgaven zijn bijzonder verzorgd, met de titels en details aan de binnenkant. Ook hebben ze allemaal een sleeve. Keurig!

Beeld & geluid
De afleveringen van Arrow seizoen 6 en ook The Flash seizoen 4 staan ieder verspreid over vier schijven. De High Def weergave is pakkend en bijzonder kleurrijk. Het sluit prima aan op het superheldensfeertje in de series. Hoe scherp en overtuigend het High Definition-beeld eruit ziet op de BD-uitgaven wordt duidelijk als de Dvd-uitgave van Legends of Tomorrow wordt aangezet. De kleuren komen nog redelijk overeen, maar de scherpte valt dan vies tegen. Nog storender is de kartelvorming die optreedt. Gelukkig voor de fans van DC's Legends of Tomorrow is deze ook op Blu-ray verkrijgbaar.

Alle uitgaven bevatten surround geluidstracks. De Blu-ray uitgaven hebben DTS-HD 5.1 tracks en de Dvd-uitgave moet het logischerwijs doen met een Dolby Digital 5.1 spoor. Daarnaast zijn er uiteraard tracks met Nederlandse ondertiteling aanwezig. Die op de Blu-ray uitgaven ogen een stuk strakker.

Veel extra's
De schijven bevatten ook de vier 'Crisis on Earth-X' cross-over afleveringen en iedere uitgave bevat verwijderde scènes en een Gag reel. Ook zijn er registraties van de deelname aan Comic Con San Diego. Diepgaander zijn de verschillende featurettes. Zo wordt er op de schijf van Arrow gekeken naar het aandeel van Deathstroke en Cayden James. De extra's van The Flash geven een heldere blik op The Elongated Man en The Thinker en de featurette van Legends of Tomorrow kijkt naar Crisis on Earth-X. Er is dus weer veel te zien op de verschillende uitgaven. Overigens duren niet alle featurettes even lang.

Toekomst van Arrowverse: Batwoman!
Het derde seizoen van Supergirl zou eigenlijk ook opgenomen moeten zijn in de ze Arrowverse-review, maar deze uitgave verschijnt pas in 2019. Afgelopen oktober startten de vier DC-series al nieuwe seizoenen en deze overlappen nog vaker dan eerder. Ook wordt er met Batwoman een nieuw personage geïntroduceerd. Zij krijgt in 2019 een eigen seizoen. Hieronder de trailer voor Supergirl, seizoen 3:


Lees meer over: Arrow, The Flash, Supergirl, Batwoman, Legends of Tomorrow

Informatie over de serie: Arrow

Populair nieuws