search
Blu-ray review 'Gotham' - De Dark Knight Rises!

Blu-ray review 'Gotham' - De Dark Knight Rises!

Batman gaat zich bemoeien met de chaos in Gotham.

Bram de Groot
Schrijver: Bruno Heller | Cast: Ben McKenzie (Rechercheur James Gordon), Donal Logue (Rechercheur Harvey Bullock), Robin Lord Taylor (Oswald Cobblepot), Camren Bicondova (Selina "Cat" Kyle), David Mazouz (Bruce Wayne), e.a. | Uitzending serie: 2014 - 2019 | Tv-zenders: FOX

Na vijf seizoenen komt dit jaar een einde aan de DC-serie Gotham waarin we zien hoe Gotham is zonder The Dark Knight, maar wel met personages als Rechercheur James Gordon en Rechercheur Harvey Bullock, Oswald Cobblepot en Lucius Fox. Overigens is de jonge Bruce Wayne in eerste instantie op de achtergrond aanwezig en seizoen 4 en zeker het huidige seizoen 5 bouwt op naar de definitieve "rise" van Batman.

Warner Bros Home Entertainment bracht seizoen 4 van Gotham onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de schijven, met als eerste de trailer.In het vierde seizoen duiken de meest beruchte criminelen van Gotham City weer op en dat betekent werk aan de winkel voor GCPD-detectives Jim Gordon en Harvey Bullock. Ze gaan de strijd aan met een groep verderfelijke en losgeslagen schurken, waaronder Penguin, Edward Nygma/Riddler, Barbara Kean, Tabitha Galavan en Poison Ivy. Maar terwijl de stad in de chaos wegzinkt, staat de Dark Knight paraat om in te grijpen.Serie: Gotham - Seizoen 4 | Aantal discs 4 x Blu-Ray | Afleveringen: 22 x ca. 43 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888232569 | Release: januari 2019 | Met dank aan: Warner Home Video

De vier schijven van deze Blu-Ray uitgave van seizoen 4 van Gotham zitten verpakt in een iets dikkere Blu-ray keepkase, met daaromheen een stevige insteekhoes. In de hoes staan de titels van de afzonderlijke afleveringen en extra's.

Beeld en geluid
Deze High Definition-uitgave heeft vier schijven met daarop ieder zes of vijf afleveringen. De HD-beeldkwaliteit via deze Blu-ray uitgave pakt doorgaans bovengemiddeld uit. Het is en blijft een genot om een serie in de beste kwaliteit te zien. Het beeld toont een lichte ruis, maar ook een prima detailweergave tijdens de vele donkere scènes in Gotham. De kleur sluit naadloos aan op het Dark Knight-sfeertje. De muziek, surround effects en de dialoog worden aangestuurd door een standaard DTS-HD 5.1 track en deze doet wat deze moet doen. De track klinkt doorgaans vol van geluid en dat past prima bij de donkere, soms wat grauwe DC-setting.

Bonusmateriaal
Naast de standaard verwijderde scènes en een registratie van de panel tijdens Comic Con in San Diego in 2017, zijn er ook twee featurettes. De eerste is 'Solomon Grundy: Born on a Monday' waarin het personage Solomon Grundy wordt besproken door de cast & crew en de tweede luidt 'The Sirens Take Gotham', waarin de drie vrouwelijke personages Barbara, Tabitha en Selina worden toegelicht.

Seizoen vijf rondt af
Het vijfde seizoen van Gotham is het laatste en de laatste aflevering staat gepland voor maart / april 2019. De kijkcijfers (in de States) blijken teveel gezakt, van gemiddeld 7,6 miljoen per aflevering van seizoen één naar 3,7 miljoen bij seizoen vier. Seizoen vijf telt slechts twaalf afleveringen in plaats van de gebruikelijke 22. Hieronder de trailer voor het afsluitende seizoen.

Aanbevolen artikelen