search
Batman-prequel 'Pennyworth' wordt keihard
Series / Nieuws

Batman-prequel 'Pennyworth' wordt keihard

De makers van Gotham laten de jonge jaren van butler Alfred Pennyworth zien in de serie.

Nu Fox-serie Gotham bijna ten einde komt, keren de makers van die serie zich langzaam tot een andere Batman-prequel; Pennyworth. De serie speelt zich af in de jaren '60 en gaat over Alfred Pennyworth (Jack Bannon), een voormalige Britse SAS-soldaat die een beveiligingsbedrijf begint en aan de slag gaat voor de jonge miljardair Thomas Wayne (Ben Aldridge), voordat deze een vader wordt.


Danny Cannon, uitvoerend producent van de serie, sprak gisteren over Pennyworth en beloofde een R-rated serie waarin allerlei schurken uit de Britse literatuur de revue zullen passeren. Zo krijgt Alfred bijvoorbeeld te maken met de afstammelingen van Jack the Ripper. Aldus Cannon:

"Dit is de DC-versie van Londen in de jaren '60. Het is niet het Engeland dat we kennen. Het ziet er wel bekend uit, maar verschilt ook op bepaalde vlakken. Een testpubliek was behoorlijk lovend erover."

Ook Bruno Heller zal produceren, terwijl Cannon de regie op zich neemt. Tien afleveringen zijn inmiddels besteld van Pennyworth. De opnames begonnen in oktober 2018 en het resultaat zal in juni 2019 op Epix te zien zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen