Netflix wil 50 nieuwe Mexicaanse series en films gaan produceren

De streaming gigant hoopt daarmee het succes van onder meer 'Narcos' te kunnen evenaren...

Geoffrey Ketels, 14-02-2019 16:27

Na het enorme succes van projecten als 'Roma' en de serie 'Narcos' heeft Netflix besloten om een behoorlijke extra investering te doen in Mexicaanse producties. De streaming gigant zou dan ook in totaal zomaar even 50 nieuwe series en films willen produceren in het land verspreid over de komende 2 jaar.
Netflix liet eerder reeds optekenen dat het van plan is om stevig te investeren in nieuwe content van eigen makelij. Zo verscheen eerder het nieuws hier op Serietotaal dat ze werkt aan vijf nieuwe Spaanse series. Dat is echter niet alles. Recent liet de streaming service zich namelijk ook al ontvallen dat er ook 30 nieuwe, originele series zullen worden geproduceerd in India. Ondanks het feit dat ook dit aantal uiteraard alles behalve onaanzienlijk is steekt Mexico er toch duidelijk met kop en schouders bovenuit.

Dat Netflix Mexico een warm hart toedraagt is niet zo vreemd. Mexico was namelijk het eerste land waar Netflix een niet-Engelstalige originele serie heeft geproduceerd. Enkele projecten die tot nu toe bekend zijn gemaakt zijn de musical comedy 'Como caido del cielo', de familiefilm 'Se busca papa' evenals de documentaire 'Rio Grande, Rio Bravo'. Wanneer we de eerste van deze projecten op Netflix zullen zien verschijnen is momenteel nog niet bekend.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Narcos, Netflix, Mexico, serie, series

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in