search
Literaire klassieker 'Brave New World' wordt miniserie
Series / Nieuws

Literaire klassieker 'Brave New World' wordt miniserie

Het werk van Aldous Huxley wordt veelal gezien als een van de beste boeken van de 20e eeuw.

USA Network heeft het groene licht gegeven voor een tiendelige miniserie gebaseerd op het beroemde boek Brave New World van Aldous Huxley. Het boek wordt veelal gezien als een van de beste Engelstalige boeken van de 20e eeuw.


Brave New World speelt zich 632 jaar in de toekomst af in New London en laat zien hoe een utopie is ontstaan waarin vrede en stabiliteit de boventoon voeren. Deze sociale orde gaat echter gepaard met een verbod op monogamie, privacy, geld, familie en geschiedenis.

Brave New World werd vier jaar geleden voor het eerst ontwikkeld door Syfy, UCP en Amblin Television. Homecoming-producent David Wiener zal fungeren als uitvoerend producent, scenarist en showrunner van de serie. Andere uitvoerend producenten zijn Grant Morrison, Brian Taylor, Owen Harris, Darryl Frank en Justin Falvey.

In augustus 2018 werd er een begin gemaakt aan het script, toen een 'schrijverskamer' werd samengesteld. De opnames zullen plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk. Wanneer de serie uitgezonden zal worden is nog onbekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen