Dvd review vierde seizoen 'Black Mirror'!

Het vijfde seizoen is even vertraagd door Bandersnatch.

Bram de Groot, 13-02-2019 08:57

Bedenker: Nick Antosca | Cast: Rosemarie DeWitt, Jesse Plemons, Cristin Milioti, Jimmi Simpson, Michaela Coel, Andrea Riseborough, Andrew Gower, Georgina Campbell, Joe Cole, George Blagden, Maxine Peake, Douglas Hodge, Letitia Wright e.a. | Jaar: 2011 - heden | Zender: Netflix
Recent onthulde Netflix de speciale Black Mirror-film Black Mirror: Bandersnatch en deze bleek een groot succes. De Netflix-serie start later dit jaar het vijfde seizoen. Maar voor het zover is, is het vierde seizoen op schijf verschenen, met opnieuw zes futuristische afleveringen, geregisseerd door Toby Haynes, Jodie Foster, John Hillcoat, Tim Van Patten, David Slade en Colm McCarthy.

Just Bridge Entertainment zette het meest recente seizoen op twee Dvd-schijven. Hieronder een blik op de inhoud van de schijven, met als eerste een trailer en de synopsis.


De zes op zichzelf staande afleveringen worden we als kijker weer geconfronteerd met de effecten die technologie heeft op ons dagelijks leven. Zo zien we hoe een moeder een nieuwe manier vindt om haar dochter in de gaten te houden en ontdekken we een datingprogramma met een bizarre definitie van relaties. In andere afleveringen krijgen we een rondleiding in een horrormuseum en zien we een interviewster die een wel heel indiscreet hulpmiddel gebruikt.Uitgave: Black Mirror - Seizoen 4 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 57 minuten | Release: januari 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8711983969025 | Met dank aan: Just Bridge Entertainment

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van het vierde seizoen van Black Mirror zitten verpakt in een standaard zwarte dvd-keepcase. Er is geen overzicht van de titels of korte synopsissen in de hoes aanwezig.

Beeld en geluid
Met een standaard breedbeeldverhouding in Standard Definition heeft deze Dvd-uitgave helaas niet helemaal de beeldkwaliteit die je graag zou willen zien. De kleur is van een redelijk niveau, maar vooral de donkere scènes zijn zwak in detailbehoud en het beeld vertoont teveel kartelige randen, zeker als het beeld snellere bewegingen maakt. Het geluid komt via een dolby digital 5.1 track en die doet uiteraard zijn uiterste best om de dialoog goed door speakers te krijgen. Al met al een zeer basic uitgave.

Extra's
Just Entertainment heeft jammer genoeg opnieuw geen extra's op de schijven gezet. De zes afleveringen van het vierde seizoen heten achtereenvolgend USS Callister, Arkangel, Crocodile, Hang the DJ, Metalhead en Black Museum. Deze staan per drie afleveringen op de twee schijven.

Seizoen 5 vertraagd door Bandersnatch
Door de complexiteit van de film Bandersnatch liep het vijfde seizoen vertraging op, al zijn de vermoedelijk opnieuw zes afleveringen al opgenomen. Netflix kondigde het seizoen reeds aan voor 2019. Black Mirror: Bandersnatch met onder meer Will Poulter, Craig Parkinson, Alice Lowe en Asim Chaudhry verscheen op 28 december jl. en de kijker kan via eigen keuzes de afloop van de film bepalen. Er zijn meer dan een biljoen manieren om tot een van de eindes te komen. De trailer hieronder.


Lees meer over: Black Mirror, 2018, Seizoen 4, Bandersnatch, Seizoen 5, Jodie Foster, John Hillcoat, Tim Van Patten

Populair nieuws

Laatste serienieuws