search

Ons nieuws van woensdag 13 februari 2019

Scorsese en DiCaprio maken Hulu-serie 'The Devil in the White City'
Series / Nieuws

Scorsese en DiCaprio maken Hulu-serie 'The Devil in the White City'

Een verfilming van Erik Larsons beroemde boek.

Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese willen al jaren een verfilming maken van Erik Larsons beroemde boek The Devil in the White City. Die verfilming komt er nu, maar dan wel in de vorm van een serie voor Hulu en Paramount Television.

The Devil in the Whote City speelt zich af ten tijde van de Chicago World's Fair van 1893 en vertelt de verhalen van architect Daniel H. Burnham en seriemoordenaar H.H. Holmes, een sociopaat die een nabij gelegen hotel gebruikt om zijn slachtoffers naartoe te lokken. De verhalen van de twee lopen parallel aan elkaar, maar kruisen elkaar ook op bepaalde punten.

DiCaprio en Scorsese worden momenteel alleen aangemerkt als uitvoerend producenten van de serie, samen met Stacey Sher, Rick Yorn, Emma Koskoff en Jennifer Davisson. Het project werd voor het eerst geopperd door Tom Cruise en Paula Wagner in 2003. Het laatste decennium werden DiCaprio en Scorsese constant gelinkt aan de boekverfilming.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Friends' verdwijnt straks van Netflix
Series / Nieuws

'Friends' verdwijnt straks van Netflix

Maar ook het complete Arrowverse.

Even leek Friends te verdwijnen van Netflix. Maar fans zorgden ervoor dat de serie toch bleef. Sterker nog: het schijnt een van de populairste series te zijn op de streamingdienst. Alleen lijkt het er niet op dat de show voor de lange termijn op Netflix blijft staan.

Warner Bros. en Netflix hebben een deal voor heel veel series. Friends is er een van, maar ook het complete Arrowverse valt daaronder. Nu laat Kevin Reilly, die bij Warner verantwoordelijk is voor de tv-afdeling, weten dat de kans groot is dat de series naar de Warner-streamingdienst verhuizen.

De streamingdienst wordt momenteel getest, maar het verhaal is dat die in 2020 uitgerold wordt in de Verenigde Staten. In de rest van de wereld zal dat nog niet zo zijn, maar het nieuws is dus wel slecht voor fans van de series op Netflix. Die moeten er straks nog een dienst bij nemen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Revival Marvel-series van Netflix mogelijk!
Series / Nieuws

Revival Marvel-series van Netflix mogelijk!

Goed nieuws voor de fans.

Marvel en Netflix zetten hun samenwerking stop. Maar Hulu kan misschien in het gat duiken dat daardoor ontstaat. Dat betekent dat een terugkeer van onder meer Daredevil toch mogelijk is.

Craig Erwich, die bij Hulu de leiding heeft over de originals, sprak met de site The Wrap. Die vroeg hem naar de mogelijkheid van een revival van de vele Marvel-series waar Netflix een punt achter gezet heeft. "Marvel heeft heel wat titels waar we interesse in hebben. Maar het hangt ervan af wanneer ze klaar zijn, en wie er achter deze zaken zit," aldus Erwich.

Kortom: het hoeft niet zo te zijn dat de Marvel-series helemaal voorbij zijn. Tegelijk is er wel het verhaal dat Marvel tot twee jaar nadat het Netflix-contract voorbij is, niks mag doen met de personages uit de series.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series worden van Netflix verwijderd (week 7)
Series / Nieuws

Deze series worden van Netflix verwijderd (week 7)

Het valt mee.

Het was even rustig op Netflix, maar vandaag staat er weer heel wat nieuws op het verwijderlijstje. Houd je bijvoorbeeld van Johan Cruijff, dan hebben we vooral slecht nieuws voor je…

27 februari
I Am The Ambassador (2 seizoenen)
1000 Ways to Die (1 seizoen)
Hitler's Bodyguard (1 seizoen)
Bondi Ink Tattoo Crew (2 seizoenen)
Grand Designs (2 seizoenen)

28 februari
Kenshin OAV Seiso Hen (1 seizoen)
Kenshin OAV Tsuioku Hen (1 seizoen)
Nymphs (1 seizoen)
Bakemonogatari (1 seizoen)
Johan: Logisch is anders (1 seizoen)
Vuurzee (2 seizoenen)

8 maart
Lockup: Extended Stay (1 seizoen)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd review vierde seizoen 'Black Mirror'!
Series / Blu-ray Review

Dvd review vierde seizoen 'Black Mirror'!

Het vijfde seizoen is even vertraagd door Bandersnatch.

Bedenker: Nick Antosca | Cast: Rosemarie DeWitt, Jesse Plemons, Cristin Milioti, Jimmi Simpson, Michaela Coel, Andrea Riseborough, Andrew Gower, Georgina Campbell, Joe Cole, George Blagden, Maxine Peake, Douglas Hodge, Letitia Wright e.a. | Jaar: 2011 - heden | Zender: Netflix

Recent onthulde Netflix de speciale Black Mirror-film Black Mirror: Bandersnatch en deze bleek een groot succes. De Netflix-serie start later dit jaar het vijfde seizoen. Maar voor het zover is, is het vierde seizoen op schijf verschenen, met opnieuw zes futuristische afleveringen, geregisseerd door Toby Haynes, Jodie Foster, John Hillcoat, Tim Van Patten, David Slade en Colm McCarthy.

Just Bridge Entertainment zette het meest recente seizoen op twee Dvd-schijven. Hieronder een blik op de inhoud van de schijven, met als eerste een trailer en de synopsis.



De zes op zichzelf staande afleveringen worden we als kijker weer geconfronteerd met de effecten die technologie heeft op ons dagelijks leven. Zo zien we hoe een moeder een nieuwe manier vindt om haar dochter in de gaten te houden en ontdekken we een datingprogramma met een bizarre definitie van relaties. In andere afleveringen krijgen we een rondleiding in een horrormuseum en zien we een interviewster die een wel heel indiscreet hulpmiddel gebruikt.



Uitgave: Black Mirror - Seizoen 4 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 57 minuten | Release: januari 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8711983969025 | Met dank aan: Just Bridge Entertainment

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van het vierde seizoen van Black Mirror zitten verpakt in een standaard zwarte dvd-keepcase. Er is geen overzicht van de titels of korte synopsissen in de hoes aanwezig.

Beeld en geluid
Met een standaard breedbeeldverhouding in Standard Definition heeft deze Dvd-uitgave helaas niet helemaal de beeldkwaliteit die je graag zou willen zien. De kleur is van een redelijk niveau, maar vooral de donkere scènes zijn zwak in detailbehoud en het beeld vertoont teveel kartelige randen, zeker als het beeld snellere bewegingen maakt. Het geluid komt via een dolby digital 5.1 track en die doet uiteraard zijn uiterste best om de dialoog goed door speakers te krijgen. Al met al een zeer basic uitgave.

Extra's
Just Entertainment heeft jammer genoeg opnieuw geen extra's op de schijven gezet. De zes afleveringen van het vierde seizoen heten achtereenvolgend USS Callister, Arkangel, Crocodile, Hang the DJ, Metalhead en Black Museum. Deze staan per drie afleveringen op de twee schijven.

Seizoen 5 vertraagd door Bandersnatch
Door de complexiteit van de film Bandersnatch liep het vijfde seizoen vertraging op, al zijn de vermoedelijk opnieuw zes afleveringen al opgenomen. Netflix kondigde het seizoen reeds aan voor 2019. Black Mirror: Bandersnatch met onder meer Will Poulter, Craig Parkinson, Alice Lowe en Asim Chaudhry verscheen op 28 december jl. en de kijker kan via eigen keuzes de afloop van de film bepalen. Er zijn meer dan een biljoen manieren om tot een van de eindes te komen. De trailer hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen