Waarom de Night King iedereen dood wil in 'Game of Thrones'

Waarom de Night King iedereen dood wil

Game of Thrones heeft een schurk met een duidelijke bestaansreden.

Jim Pedd, 28 maart 2019 om 10:02

Waarom wil de Night King nou eigenlijk iedereen in Westeros vermoorden? Dit achtste seizoen komt hij achter iedereen aan. Daar zit een duidelijke reden achter volgens de showrunners van Game of Thrones. Volgens hem is hij helemaal niet kwaadaardig, maar wil de Night King zijn doel uitvoeren.
Dat vertelden showrunners David Benioff en D.B. Weiss aan Entertainment Weekly. “Ik zie hem niet als kwaadaardig, ik zie hem als de Dood. Dat is wat hij wil, voor iedereen. Dat is ook waarom hij gemaakt is en waar hij achteraan zit,” aldus Benioff.

“Het is heel logisch als je terug in de tijd duikt en de prehistorie bekijkt,” aldus Weiss. “We hebben gezien wat de White Walkers doen, hoe ze zich voortplanten en de Wights maken. Als je terugkijkt, nou ja, hebben ze die dingen gemaakt. Maar wat heeft hen gemaakt? We vonden de implicatie altijd interessant dat ze geen kosmisch kwaad vormen dat er altijd al is geweest, sinds het begin van de tijd, maar dat de White Walkers een voorgeschiedenis hebben. Dat is iets dat legendarisch lijkt, maar het niet is. Er is een historische oorzaak en de oorlog die we in de serie zien, komt daaruit voort en daar ligt ook een motivatie die we begrijpen.”

In seizoen 6 zagen we dat de Night King gemaakt is door de Children of the Forest om hen te helpen in de strijd met de First Men. Vanaf 14 april is de serie weer te zien.

Bron: EW

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Night King, David Benioff, DB Weiss

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws