search

Ons nieuws van donderdag 28 maart 2019

Winter is Coming in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Winter is Coming in 'The Walking Dead'

Er komt een heel gave finale dit seizoen!

Winter komt naar The Walking Dead. Voor het eerst in zijn geschiedenis trekt de AMC-serie naar een nieuw seizoen. Tot nu toe speelde elke reeks zich af tijdens de zomer of de lente en was er niets van de winter te zien. Dat had te maken met het budget, want het is niet goedkoop om winter te filmen.

Maar met het negende seizoen heeft de serie voor het eerst genoeg budget en ook een showrunner in Angela Kang die keuzes durft te maken. Na een tijdsprong is er nu dus een nieuw seizoen en dat belooft wat te worden. Ditmaal is het winter en dat is volgens Kang heel gaaf.

"Ik wilde dat we voorbij alle grenzen gingen die we onszelf altijd opgelegd hebben, en daarom komt winter naar de finale" vertelde ze aan Deadline. "En daarna zal in seizoen 10 het conflict met de Whisperers nog veel erger en gruwelijker en hopelijk verrassender worden. We zullen ook iets ontdekken dat verbonden is aan de laatste scène van dit seizoen die alles zal veranderen voor onze helden."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom de Night King iedereen dood wil in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Waarom de Night King iedereen dood wil in 'Game of Thrones'

Game of Thrones heeft een schurk met een duidelijke bestaansreden.

Waarom wil de Night King nou eigenlijk iedereen in Westeros vermoorden? Dit achtste seizoen komt hij achter iedereen aan. Daar zit een duidelijke reden achter volgens de showrunners van Game of Thrones. Volgens hem is hij helemaal niet kwaadaardig, maar wil de Night King zijn doel uitvoeren.

Dat vertelden showrunners David Benioff en D.B. Weiss aan Entertainment Weekly. "Ik zie hem niet als kwaadaardig, ik zie hem als de Dood. Dat is wat hij wil, voor iedereen. Dat is ook waarom hij gemaakt is en waar hij achteraan zit," aldus Benioff.

"Het is heel logisch als je terug in de tijd duikt en de prehistorie bekijkt," aldus Weiss. "We hebben gezien wat de White Walkers doen, hoe ze zich voortplanten en de Wights maken. Als je terugkijkt, nou ja, hebben ze die dingen gemaakt. Maar wat heeft hen gemaakt? We vonden de implicatie altijd interessant dat ze geen kosmisch kwaad vormen dat er altijd al is geweest, sinds het begin van de tijd, maar dat de White Walkers een voorgeschiedenis hebben. Dat is iets dat legendarisch lijkt, maar het niet is. Er is een historische oorzaak en de oorlog die we in de serie zien, komt daaruit voort en daar ligt ook een motivatie die we begrijpen."

In seizoen 6 zagen we dat de Night King gemaakt is door de Children of the Forest om hen te helpen in de strijd met de First Men. Vanaf 14 april is de serie weer te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Charmed' verliest showrunner
Series / Nieuws

'Charmed' verliest showrunner

En vindt meteen een nieuwe.

De reboot van Charmed moet op zoek naar een nieuwe showrunner. Carter Covington stapt op en wordt vervangen door duo Craig Shapiro en Elizabeth Kruger. Eerder zorgde Covington voor de revival bij The CW, maar de moderne reboot kreeg in eerste instantie flinke kritiek. Nu is de rust teruggekeerd en lijkt de serie het prima te doen bij fans.

De serie draait om drie zussen die ontdekken dat ze afstammen van zussen. Vervolgens gaan ze aan de slag om te strijden met het kwaad. Covington slaagde erin de serie succesvol terug te brengen. Nu stapt Covington echter op en gaat Covington ergens anders aan de slag.

Overigens hebben Shapiro en Krueger eerder ook al samen een serie gerund. Die heette Extant en keek heel erg naar de personages zelf. De verwachting is dan ook dat het tweede seizoen van Charmed heel erg gedreven wordt door de personages.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Better Things' krijgt vierde seizoen
Series / Nieuws

'Better Things' krijgt vierde seizoen

De Pamela Adlon komedie wordt de eerste titel die wordt verlengd onder de vleugels van Disney...

Geoffrey Ketels

Uitstekend nieuws voor de fans van de FX-serie 'Better Things'! FX heeft namelijk bekend gemaakt dat de serie met absolute zekerheid een vierde seizoen zal krijgen. Het nieuwe seizoen van de Pamela Adlon komedie zal volgend jaar op de buis verschijnen. De verlenging van Better Things is de eerste sinds het kabelnetwerk in de handen van Disney is gevallen.

"Bij elk nieuw seizoen welke verschijnt van 'Better Things' kan er worden vastgesteld dat ze niet alleen vitaler, maar ook boeiender wordt. Op deze manier wordt de reputatie van Pamela Adlon als één van 's werelds meest creatieve geesten binnen de televisiesector nog wat extra kracht bijgezet", aldus FX Networks & FX Studios voorzitter John Landgraf.

Adlon is duidelijk een creatieve duizendpoot. Niet alleen speelt ze de hoofdrol in de reeks, daarnaast heeft ze ook dienst gedaan als schrijfster, showrunner evenals director voor alle 12 de afleveringen van het derde seizoen van de serie. Eerder sleepte Adlon ook al Emmy nominaties in de wacht voor beste hoofdrolspeelster in een komedie. Dit niet zomaar voor één, maar wel voor de twee eerste seizoenen van Better Things.

Ben jij een fan van Better Things en kan jij al niet wachten op het vierde seizoen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen