Eerste seizoen 'The Good Fight' geeft vervolg aan 'The Good Wife' [Dvd]

1e seizoen spin-offserie 'The Good Fight' [Dvd]

Een van de eerste CBS All Access series.

Bram de Groot, 7 april 2019 om 16:16

Bedenker: Robert King, Michelle King, Phil Alden Robinson | Cast: Christine Baranski (Diane Lockhart), Rose Leslie (Maia Rindell), Erica Tazel (Barbara Kolstad), Cush Jumbo (Lucca Quinn), Delroy Lindo (Adrian Boseman), Sarah Steele (Marissa Gold), e.a. | Uitzending serie: 2017 - heden | Tv-zenders: CBS
De zender CBS startte in 2014 zijn eigen streamingdienst CBS All Access. Deze wordt niet alleen gebruikt voor bestaande content, maar ook voor nieuwe originele content die niet op de gewone zender verschijnt. Eén van die series is het prima ontvangen juridische en politieke drama The Good Fight, een spin-off van en vervolg op The Good Wife (2009 - 2016). In 2017 verscheen het eerste seizoen, al niet zoals bij Netflix in één keer, maar wekelijks één aflevering.

Onlangs verscheen via Universal het eerste seizoen op Dvd, met uiteenlopende extra's. Hieronder eerst een tv-trailer en de synopsis.


In het eerste seizoen is Diane Lockhart in een zwart gat terecht gekomen en verkeert in financieel zwaar weer. Ook heeft ze haar baan verloren bij Lockhart & Lee en probeert ze samen met haar petekind Maia en Lucca Quinn hun reputaties te herstellen.Uitgave: The Good Fight - Seizoen 1 | Aantal discs 6 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 53 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083173555 | Release: maart 2019 | Met dank aan: Universal Pictures

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het debuutseizoen van The Good Fight zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase. In de hoes staan per disc de (Engelstalige) titels en synopsissen van de afzonderlijke tien afleveringen. Ook staat duidelijk vermeld op welke schijf het beperkte bonusmateriaal staat.

Beeld en geluid
De tien afleveringen met een speelduur van in totaal 7 uur en 51 minuten staan verspreid over drie schijven. De beeldkwaliteit is zoals we dat vaker zien bij uitgaven van Universal, erg gemiddeld. Er is blokvorming te zien en de scherpte kan ook voor Standard Definition echt wel iets beter getransfereerd worden. Desondanks kan het ook zeker slechter. Ook doet het beeld nog wat luxe aan, en dat past goed bij het type serie dat The Good Fight is. De geluidstrack is zoals gewoonlijk bij dit soort uitgaven Dolby Digital 5.1 en de Nederlandse ondertiteling ontbreekt niet.

Beperkte extra's
Het eerste seizoen van The Good Fight heeft een beperkt aantal extra's van Universal Pictures meegekregen. Bij meerdere van de afleveringen zijn verwijderde scènes te raadplegen en op de derde schijf staan grappige beelden van achter de schermen, in de vorm van een Gag Reel.

Seizoen 3 al gestart!
De eerste afleveringen van het derde seizoen van The Good Fight zijnal te raadplegen via CBS All Access. Als dit seizoen is afgerond dan bestaat de serie al uit 33 afleveringen. Doordat de serie verschijnt op de streamingdienst van CBS, valt niet te zeggen wat de kijkcijfers zijn. Deze worden niet onthuld. Een vierde seizoen is nog niet aangekondigd.

Lees meer over: The Good Fight, Christine Baranski, Rose Leslie, Erica Tazel, Cush Jumbo, Seizoen 1, Dvd

Populair nieuws