DVD-recensie: 'Jo' seizoen 1

Peperdure, maar matig ontvangen Europese misdaadserie.

Jim Pedd, 11 juni 2014 15:06

Cast: Jean Reno (Jo St. Clair), Jill Hennessy (Sister Karyn), Tom Austen (Marc Bayard), Orla Brady (Béatrice Dormont), Heida Reed (Adèle Gauthier) | Jaar: 2013 | TV-release: TF1
Jean Reno is een Franse acteur die al meer dan dertig jaar in films te zien is. Maar speciaal voor deze serie, Jo, maakte hij een terugkeer naar televisie, voor één van de duurste televisieseries die ooit in Frankrijk is gemaakt. Afleveringen van Jo kostten gemiddeld tweeëneenhalf miljoen euro, niet mis dus voor een gewone Europese serie.

De show speelt zich tegen de achtergrond van beroemde toeristische attracties in Parijs af, waar rechercheur Joachim ‘Jo’ Saint-Clair (Reno) leiding geeft aan een elitair onderzoeksteam van de lokale politiemacht. Samen met zijn collega’s neemt Jo de meest uitdagende moordzaken op zich. In elke aflevering van deze mooi geproduceerde serie wordt één moordzaak behandeld, maar de reis van Jo’s privéleven loopt door het gehele seizoen.

De serie ziet er mooi uit en heeft een goede cast. Toch wist de show het niet heel goed te doen bij critici en bij het publiek. Vooral in Frankrijk en België was de ontvangst overweldigend negatief. Critici vonden dat de lokale castleden maar weinig te doen hadden en het verhaal zou teveel clichés bevatten. Verder werd er internationaal nog geschreven dat de serie teveel op Amerikaanse misdaadseries probeert te lijken.


DVD: Jo seizoen 1 | Duur: 360 min. / 8 afleveringen | Release: mei 2014 | Video: 16:9 | Audio: Engels / Dolby Digital 5.1 | Discs: 2 x DVD | EAN: 8716777950258 | Met dank aan: A-Film

Ondanks de negatieve ontvangst is deze uitgave van de DVD de moeite waard, als je van Europees drama houdt. De serie is dan wel clichématig als het aankomt op het wel en wee van hoofdpersoon Jo, maar de moordzaken zijn desalniettemin interessant om te volgen.

De DVD-uitgave is verder vrij standaard. Het is een reguliere DVD-hoes, met binnenin de twee discs. Het is mooi verpakt, maar verder niet spetterend. Jammer vinden we vooral het ontbreken van extra’s op deze uitgave. Daar dit eerste seizoen ook meteen het laatste is van Jo, hadden we die graag gezien.

Toekomst
Zoals geschreven is dit ook meteen het enige seizoen van de serie. Kort voordat de opnames van het tweede seizoen zouden beginnen, kondigde zender TF1 aan dat dit toch niet door zou gaan. De teleurstellende reacties en hoge kosten werden als reden genoemd. Co-bedenker René Balcer hoopt nog altijd de serie te kunnen maken, maar de kans lijkt klein dat het verhaal voortgezet zal worden.

Lees meer over: dvd, bluray, recensie, review, jo, jean reno, jill hennessy, tom austen, orla brady, heida reed

Informatie over de serie: Jo

Populair nieuws