search

Ons nieuws van woensdag 11 juni 2014

DVD-recensie: 'Jo' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'Jo' seizoen 1

Peperdure, maar matig ontvangen Europese misdaadserie.

Cast: Jean Reno (Jo St. Clair), Jill Hennessy (Sister Karyn), Tom Austen (Marc Bayard), Orla Brady (Béatrice Dormont), Heida Reed (Adèle Gauthier) | Jaar: 2013 | TV-release: TF1

Jean Reno is een Franse acteur die al meer dan dertig jaar in films te zien is. Maar speciaal voor deze serie, Jo, maakte hij een terugkeer naar televisie, voor één van de duurste televisieseries die ooit in Frankrijk is gemaakt. Afleveringen van Jo kostten gemiddeld tweeëneenhalf miljoen euro, niet mis dus voor een gewone Europese serie.

De show speelt zich tegen de achtergrond van beroemde toeristische attracties in Parijs af, waar rechercheur Joachim 'Jo' Saint-Clair (Reno) leiding geeft aan een elitair onderzoeksteam van de lokale politiemacht. Samen met zijn collega's neemt Jo de meest uitdagende moordzaken op zich. In elke aflevering van deze mooi geproduceerde serie wordt één moordzaak behandeld, maar de reis van Jo's privéleven loopt door het gehele seizoen.

De serie ziet er mooi uit en heeft een goede cast. Toch wist de show het niet heel goed te doen bij critici en bij het publiek. Vooral in Frankrijk en België was de ontvangst overweldigend negatief. Critici vonden dat de lokale castleden maar weinig te doen hadden en het verhaal zou teveel clichés bevatten. Verder werd er internationaal nog geschreven dat de serie teveel op Amerikaanse misdaadseries probeert te lijken.



DVD: Jo seizoen 1 | Duur: 360 min. / 8 afleveringen | Release: mei 2014 | Video: 16:9 | Audio: Engels / Dolby Digital 5.1 | Discs: 2 x DVD | EAN: 8716777950258 | Met dank aan: A-Film

Ondanks de negatieve ontvangst is deze uitgave van de DVD de moeite waard, als je van Europees drama houdt. De serie is dan wel clichématig als het aankomt op het wel en wee van hoofdpersoon Jo, maar de moordzaken zijn desalniettemin interessant om te volgen.

De DVD-uitgave is verder vrij standaard. Het is een reguliere DVD-hoes, met binnenin de twee discs. Het is mooi verpakt, maar verder niet spetterend. Jammer vinden we vooral het ontbreken van extra's op deze uitgave. Daar dit eerste seizoen ook meteen het laatste is van Jo, hadden we die graag gezien.

Toekomst
Zoals geschreven is dit ook meteen het enige seizoen van de serie. Kort voordat de opnames van het tweede seizoen zouden beginnen, kondigde zender TF1 aan dat dit toch niet door zou gaan. De teleurstellende reacties en hoge kosten werden als reden genoemd. Co-bedenker René Balcer hoopt nog altijd de serie te kunnen maken, maar de kans lijkt klein dat het verhaal voortgezet zal worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer dramaserie 'Manhattan'
Series / Trailer

Eerste trailer dramaserie 'Manhattan'

Serie van 'Masters of Sex'-schrijver Sam Shaw over de bouw van de allereerste Amerikaanse atoombom.



Hierboven vind je de trailer van Manhattan, een nieuwe dramaserie van WGN, bekend van de horrorserie Salem. De show, afkomstig van Masters of Sex-schrijver Sam Shaw, gaat over het geheimzinnige Manhattan Project in de jaren veertig, waarbij Amerikaanse wetenschappers zich bezighielden met de bouw van de eerste atoombom.

Hoofdrollen zijn er voor onder meer Rachel Brosnahan (House of Cards), Michael Chernus (Orange Is the New Black) en Mark Moses (Mad Men). Manhattan gaat op 27 juli in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vincent D'Onofrio gecast als The Kingpin in 'Daredevil'
Series / Nieuws

Vincent D'Onofrio gecast als The Kingpin in 'Daredevil'

Onlangs werd nog aangekondigd dat Charlie Cox de hoofdrol zal spelen in Marvels nieuwe serie.

Na de aankondiging van vorige maand dat Charlie Cox de hoofdrol zal spelen in de nieuwe Netflix-serie Daredevil, heeft Marvel nu officieel laten weten dat Vincent D'Onofrio (Full Metal Jacket, The Cell) de schurkenrol van Wilson Fisk, alias The Kingpin, voor zijn rekening zal nemen.

De rol, die in de filmversie uit 2003 nog werd gespeeld door wijlen Michael Clarke Duncan, wordt omschreven als 'een machtige zakenman, wiens interesses in de toekomst van Hells Kitchen een conflict veroorzaken met de blinde advocaat Matt Murdock en zijn alter ego Daredevil'.
.
''We zijn ontzettend trots om een acteur met de status van Vincent aan de cast van Daredevil te mogen toevoegen'', aldus Jeph Loeb, hoofd van Marvels tv-afdeling. ''Wilson Fisk is een iconische schurk, wiens sluwheid en macht hem de gevaarlijke equivalent van onze held maakt''.

In Daredevil volgen we Matt Murdock, een man die als kind blind werd en speciale krachten kreeg. Hij werkt nu overdag als een advocaat, en 's nachts is hij superheld Daredevil, die de criminaliteit bestrijdt in de New Yorkse wijk Hell's Kitchen.

Daredevil is een van de vier nieuwe shows van Marvel Entertainment die zal worden uitgezonden op Netflix. Naast Daredevil, krijgen we ook Iron Fist, Luke Cage en Jessica Jones voorgeschoteld in de nabije toekomst. Deze vier series worden gevolgd door een mini-serie genaamd The Defenders, waarin deze vier helden samenkomen. De opnames van Daredevil gaan deze zomer van start. De serie zal ergens in 2015 worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Series rondom 'Killer Joe' en 'To Live and Die in LA' in de maak
Series / Nieuws

Series rondom 'Killer Joe' en 'To Live and Die in LA' in de maak

Regisseur William Friedkin ziet twee van zijn films richting televisie gaan.

Er wordt werk gemaakt van tv-series gebaseerd op de films Killer Joe en To Live and Die in L.A., twee films van William Friedkin. Dit zei de regisseur hoogstpersoonlijk tegenover Movies.com.

"MGM is bezig met een serie rondom 'To Live and Die in L.A.' Het wordt een heel ander verhaal, maar met dezelfde vibe. Ze zijn ook bezig met een 'Killer Joe' serie. Over een rechercheur uit Dallas die moordt tegen betaling. Ook dit wordt een ander verhaal, net zo grimmig als bijvoorbeeld Fargo."

Friedkin heeft zijn interesse duidelijk verlegd naar het kleinere scherm.

"Het enige waar ik nu interesse in heb is televisiewerk. Ik wil geen speelfilm maken, want ik heb geen interesse in een film over een kerel met een masker en een spandex outfit die rondvliegt en de wereld redt. Die film hoef ik niet te zien, dus waarom zou ik hem dan maken? En als je een serieuzere film maakt, dan gaat niemand hem bekijken in de bioscoop."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Lion King' krijgt tv-vervolg met 'The Lion Guard'
Series / Nieuws

'The Lion King' krijgt tv-vervolg met 'The Lion Guard'

We volgen de jonge welp Kion.

Disney Television Animation werkt aan The Lion Guard, een tv-animatiefilm en -serie die verder gaan waar de succesvolle animatiefilm The Lion King ophoudt. In de serie volgen we de avonturen van de kinderen van Simba en Nala.

The Lion Guard start als Kion, de tweede welp van Simba en Nala, de rol aanneemt als leider van de 'Lion Guard', een groep met de dapperste en slimste dieren die de Pride Lands beschermen. Het verzamelt zijn vrienden: de honingdas Bunga, het jachtluipaard Fuli, nijlpaard Beshte en de zilverreiger Ono.

Ook bekende figuurtjes als Mufasa, Timon, Pumbaa, Rafiki en Zazu moeten opduiken.

De tv-film moet in de herfst van 2015 verschijnen en de aansluitende tv-serie volgt begin 2016. De doelgroep betreft kinderen van 2 tot 7 jaar en hun familie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.