Stephen Kings 'The Stand' krijgt veel geweld

Stephen Kings 'The Stand' krijgt veel geweld

En een flink budget om alles mogelijk te maken.

Jim Pedd, 10 mei 2019 om 16:00

Schrijver Stephen King kijkt heel erg uit naar de verfilming van zijn megaboek The Stand. In 1994 verscheen er al een miniserie, gebaseerd op het boek, maar heel goed ontvangen werd die niet. Nu krijgen we een nieuwe poging te zien en die heeft volgens de schrijver niet alleen meer geweld, maar ook een veel groter budget.
De serie wordt volledig verfilmd door Josh Boone. Hij mag tien uur benutten om het verhaal te verfilmen en doet dat voor CBS All Access, dat probeert te concurreren met Netflix en Hulu en straks met Disney Plus. Nu vertelt King dat we vol vertrouwen kunnen uitkijken naar The Stand.

Heel gaaf
Volgens King wordt de boel heel gaaf. ”Er zijn echt meerdere redenen waarom ik hier heel erg naar uitkijk. Allereerst omdat we meer dan twee uur hebben om het verhaal te vertellen,” begon King. ”Maar we zijn ook bevrijd van alle zaken die ons bij de eerste miniserie terughielden.”

Wat die dingen dan zijn? Nou, dat is duidelijk: ”Niet alleen is het budget groter, we hebben ook veel vrijheid. Als het aankomt op taalgebruik, het geweld… het is veel vrijer dan het origineel. CBS All Access wil dat dit echt een groot succes wordt."

Bron: PostMortem

Lees meer over: The Stand, Stephen King, CBS All Access, Josh Boone

Populair nieuws