search

Ons nieuws van vrijdag 10 mei 2019

'Deadpool'-serie komt er snel aan
Series / Nieuws

'Deadpool'-serie komt er snel aan

Dus toch!

Als je net als ons heel erg uitkijkt naar de animatieserie Deadpool, hebben we goed nieuws. Bedenker van de comics Rob Liefeld laat weten dat de cartoon er snel aan zit te komen. Dat nadat het personage decennia lang in andere X-Men series te zien was en met Ryan Reynolds nu twee gave films heeft gekregen.

Oorspronkelijk zouden Donald en Stephen Glover de serie als showrunners maken voor FX, maar hun project werd in maart 2018 stopgezet. Liefeld en Ryan Reynolds vinden dat allebei maar niks en nu weten we zeker dat er alsnog een cartoon aankomt.

Binnenkort te zien
Volgens bedenker Liefeld, die op Twitter postte over dit onderwerp, kunnen we verwachten dat er een serie komt. Wanneer is niet zeker en ook niet of die gemaakt wordt met het materiaal van de Glovers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stephen Kings 'The Stand' krijgt veel geweld
Series / Nieuws

Stephen Kings 'The Stand' krijgt veel geweld

En een flink budget om alles mogelijk te maken.

Schrijver Stephen King kijkt heel erg uit naar de verfilming van zijn megaboek The Stand. In 1994 verscheen er al een miniserie, gebaseerd op het boek, maar heel goed ontvangen werd die niet. Nu krijgen we een nieuwe poging te zien en die heeft volgens de schrijver niet alleen meer geweld, maar ook een veel groter budget.

De serie wordt volledig verfilmd door Josh Boone. Hij mag tien uur benutten om het verhaal te verfilmen en doet dat voor CBS All Access, dat probeert te concurreren met Netflix en Hulu en straks met Disney Plus. Nu vertelt King dat we vol vertrouwen kunnen uitkijken naar The Stand.

Heel gaaf
Volgens King wordt de boel heel gaaf. "Er zijn echt meerdere redenen waarom ik hier heel erg naar uitkijk. Allereerst omdat we meer dan twee uur hebben om het verhaal te vertellen," begon King. "Maar we zijn ook bevrijd van alle zaken die ons bij de eerste miniserie terughielden."

Wat die dingen dan zijn? Nou, dat is duidelijk: "Niet alleen is het budget groter, we hebben ook veel vrijheid. Als het aankomt op taalgebruik, het geweld… het is veel vrijer dan het origineel. CBS All Access wil dat dit echt een groot succes wordt."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Forse kritiek op 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Forse kritiek op 'Game of Thrones'

Dat hadden we wel verwacht.

Game of Thrones nadert zijn einde. Nog twee afleveringen en minder dan anderhalve week en dan is het gedaan. Dan slingert HBO (en hier in Nederland Ziggo) de finale de wereld in en weten we hoe het afloopt. Maar ondanks torenhoge kijkcijfers, is men niet kritiekloos.

Afgelopen zondag was er een aflevering te zien waar forse kritiek op is geuit. Onder meer Ava DuVernay en Jessica Chain hadden harde kritiek op de manier waarop vooral Sansa Stark wordt weergegeven. Daarnaast is er kritiek op de manier waarop het personage Missandei weergegeven wordt en dan met name in de vorige aflevering.

Forse kritiek
Hieronder kan je de kritiek lezen die de twee dames hadden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rutger Hauer (Blade Runner) en Andy Serkis (The Lord of the RIngs) in BBC-miniserie 'A Christmas Carol'
Series / Nieuws

Rutger Hauer (Blade Runner) en Andy Serkis (The Lord of the RIngs) in BBC-miniserie 'A Christmas Carol'

Steven Knight, Tom Hardy en Ridley Scott produceren de serie.

FX werkt samen met Peaky Blinders-scenarist Steven Knight aan de nieuwe verfilming van Charles Dickens' A Christmas Carol, een miniserie voor de BBC. De cast wordt aangevoerd door Guy Pearce (als Ebenezer Scrooge) en Andy Serkis (als de Ghost of Christmas Past. FX, Knight en BBC werkten eerder al met veel succes samen aan de dramaserie Taboo.

De driedelige miniserie wordt geproduceerd door FX Productions, Scott Free en Hardy Son & Baker. Andere castleden zijn Stephen Graham (als Jacob Marley), Charlotte Riley (als Lottie), Joe Alwyn (als Bob Cratchit), Vinette Robinson (als Mary Cratchit) en onze eigen Rutger Hauer (als de Ghost of Christmas Future).

Ondersteuning van Tom Hardy en Ridley Scott
Knight gaf aan dat zijn A Christmas Carol het bronmateriaal respectvol zal behandelen, maar er wel een draai aan zal geven die past bij onze huidige wereld. De getalenteerde schrijver zal de serie produceren samen met Tom Hardy, Ridley Scott, Dean Baker, David W. Zucker, Kate Crowe en Mona Qureshi. De opnames van A Christmas Carol zijn onlangs overigens begonnen. Het zou ons dan ook niet verbazen als we de miniserie (heel toepasselijk) rond de kerstdagen op tv kunnen kijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee seizoen 'Mindhunter' in augustus op Netflix
Series / Nieuws

Twee seizoen 'Mindhunter' in augustus op Netflix

Proucent Charlize Theron deed de onthulling tijdens een radio-interview.

Fans van de serie wachten al een hele tijd op het tweede seizoen van Mindhunter. Het eerste seizoen verscheen in 2017 op Netflix en het succes ervan zorgde er al snel voor dat de streamingdienst een tweede seizoen aankondigde. Sindsdien is het helaas akelig stil geweest rond de nieuwe afleveringen.

Charlize Theron, een van de producenten van de misdaadserie, heeft nu echter tijdens een radio-interview met Howard Stern bevestigd dat we het nieuwe seizoen in augustus kunnen verwachten.
De serie, waarin de hoofdrollen worden gespeeld door Jonathan Groff, Holt McCallany en Anna Torv, is gebaseerd op het boek Mindhunter: Inside the FBI's Elite Serial Crime Unit, dat werd geschreven door John E. Douglas en Mark Olshaker. In het boek, dat gebaseerd is op waargebeurde feiten, zien we hoe seriemoordenaars voor het eerst werden geprofileerd door de FBI.

Kindermoorden en Charles Manson
We weten overigens nog maar weinig over de plot van het nieuwe seizoen. Uitvoerend producent en terugkerend regisseur David Fincher gaf wel een tijd terug aan dat de kindermoorden die in de jaren '70 en '80 werden gepleegd in Atlanta een rol zullen spelen in de serie. Ook weten we dat Charles Manson op de een of andere manier betrokken is bij het nieuwe seizoen. De beruchte moordenaar wordt gespeeld door Damon Herriman, die komende zomer ook te zien is als Manson in Quentin Tarantino's nieuwe film Once Upon a Time in Hollywood.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen