search
Gave trailer voor HBO's 'His Dark Materials' met James McAvoy!
Series / Trailer

Gave trailer voor HBO's 'His Dark Materials' met James McAvoy!

Fantasyserie verschijnt nog dit jaar op de betaalzender.

HBO heeft de eerste trailer onthuld voor His Dark Materials, de verfilming van de populaire boekentrilogie 'Philip Pullman's His Dark Materials', ook bekend onder de Nederlandse titel 'Het gouden kompas '. De serie is een samenwerking tussen BBC One en HBO en het eerste seizoen moet nog dit jaar verschijnen.

His Dark Materials bevat rollen voor onder meer Dafne Keen (Logan) als Lyra, Lin-Manuel Miranda (Mary Poppins Returns) als de avonturier Lee Scoresby, James McAvoy (X-Men) als de enigmatische oom Asriel, Clark Peters (Bulletproof) als Dr. Carne en Ruth Wilson (Luther) als Marisa Coulter. Bekijk hieronder de beelden. Mocht het je enigszins bekend voorkomen; in 2007 verscheen al de verfilming The Golden Compass.



De boeken vertellen het verhaal over een weesmeisje die in een parallel universum leeft waarin wetenschap, theologie en magie met elkaar zijn verweven. Tijdens haar zoektocht naar iemand uit haar omgeving die is ontvoerd, stuit ze op een sinister plot waarbij een fenomeen genaamd Dust is betrokken. In het tweede boek wordt ze vergezeld door een jochie, die in bezit is van een mes dat openingen kan snijden tussen verschillende werelden.

Later dit jaar verschijnt His Dark Materials op HBO.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen