search
BBC maakt tv-serie 'His Dark Materials'

BBC maakt tv-serie 'His Dark Materials'

Gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Philip Pulman.

Zilko Tarici

Na afgelopen week drie BAFTA-nominaties te hebben gescoord, is nu bekend geworden dat de Britse scenarist Jack Thorne (Skins, The Last Panthers, The Fades) heeft getekend om een tv-serie te schrijven gebaseerd op Philip Pulmans epische fantasy-trilogie His Dark Materials voor BBC One.


De boeken gaan over een weesmeisje die in een parallel universum leeft waarin wetenschap, theologie en magie met elkaar zijn verweven. Tijdens haar zoektocht naar iemand uit haar omgeving die is ontvoerd, stuit ze op een sinister plot waarbij een fenomeen genaamd Dust is betrokken. In het tweede boek wordt ze vergezeld door een jochie, die in bezit is van een mes dat openingen kan snijden tussen verschillende werelden.

Van de boekenreeks His Dark Materials zijn wereldwijd meer dan 17,5 miljoen exemplaren verkocht in 40 talen. Het eerste boek, Northern Lights, werd in 2007 nog verfilmd als The Golden Compass. Danoel Craig en Nicole Kidman speelden de hoofdrollen in de film, die zowel kritisch als commercieel een flop bleek.

New Line Cinema, die ook verantwoordelijk was voor de filmversie, zal de miniserie produceren samen met productiemaatschappij Bad Wolf. Pullman, Tranter, Gardner, Toby Emmerich, Carolyn Blackwood, Bethan Jones en Deborah Forte doen dienst als uitvoerend producenten.

Aanbevolen artikelen