'Avengers'-regisseurs toveren 'Magic: The Gathering' om tot animatieserie

'Magic: The Gathering' wordt animatieserie

De serie wordt gemaakt voor Netflix.

Zilko Tarici, 4 juni 2019 14:20

Variety weet te melden dat het populaire fantasy-spel Magic: The Gathering wordt omgetoverd tot een animatieserie voor Netflix. Joe en Anthony Russo (regisseurs van o.a. Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame), Wizards of The Coast en Hasbro’s Allspark Animation zullen de serie maken voor Netflix. De Russo broers zullen als producenten toezien op de creatie van een geheel nieuwe verhaallijn en voortborduren op de verhaallijnen van de Planeswalkers, de helden en schurken uit de Magic-wereld.
De Russo’s zeggen het volgende over hun betrokkenheid:
”We zijn al heel wat jaren enorme fans en fervente spelers van Magic: The Gathering. Dat we deze verhalen tot leven kunnen wekken door middel van animatie is een waar passieproject voor ons.”

De broeders, die naast de laatste twee Avengers films ook Captain America: The Winter Soldier en Captain America: Civil War regisseerden, zullen meeschrijven aan de scenario’s en produceren. Henry Gilroy en Jose Molina zullen tevens produceren en schrijven, terwijl Yoriaki Mochizuki zal regisseren en produceren. Octopie heeft de productie van de serie in handen en Bardel Entertainment zorgt voor de animatie.

Een lange voorgeschiedenis
Het kaartspel Magic: The Gathering werd bedacht door Richard Garfield en voor het eerst uitgebracht in 1993. Sindsdien is het spel omgevormd tot een digitaal spel, stripreeks en boekenreeks. Het spel is inmiddels in 11 talen en 70 landen uitgebracht.


Bron: Variety

Lees meer over: Netflix, Joe Russo, Anthony Russo, Magic The Gathering, Avengers Endgame

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws