Carice van Houten: Minder naakt in laatste seizoenen 'Game of Thrones' door #MeToo

Carice Van Houten: Door #MeToo minder naakt GOT

Zonder #MeToo hadden we ongetwijfeld veel meer naaktscènes gekregen!

Door redactie, 5 juli 2019 om 19:28

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De Nederlandse zangeres en actrice 'Carice van Houten' was gedurende geruime tijd te zien in de serie Game of Thrones waarin ze de rol vertolkte van 'Melisandre van Asshai'. Haar personage [SPOILERS] kwam in het finale seizoen van de reeks aan haar einde. In tegenstelling tot heel wat andere personages welke nogal abrupt uit de reeks verdwenen was haar dood opvallend gracieus en goed uitgewerkt. In een recent interview blikte de actrice even terug op haar Game of Thrones periode.
"Ik ben de schrijvers van de serie ongelofelijk dankbaar voor de manier waarop ze mijn personage dood hebben laten gaan. De hele episode was nogal bombastisch, maar de dood van mijn personage deed me denken aan de laatste noot van een symfonie. Hetgeen waar ik het meest tevreden over ben is dat de reeks duidelijk mensen heeft geïnspireerd. Bovendien heeft het mensen ook (dichter) bij elkaar gebracht. Dit is het mooiste dat kon gebeuren. Ik hoop dat er in de toekomst nog series zullen verschijnen die hetzelfde effect zullen hebben", aldus de actrice.

#MeToo
Game of Thrones was natuurlijk een serie die geweld en ook naaktheid eigenlijk nooit uit de weg ging... Althans in de eerste seizoenen. Het leek er naar uit te zien dat de serie door de jaren heen wat softer was geworden. Ook 'Carice van Houten' liet haar licht even schijnen op deze kwestie en stelde het volgende; "Het klopt dat de #MeToo beweging er voor heeft gezorgd dat er in latere seizoenen wat minder naakt werd getoond. Dat hoeft echter geen probleem te zijn. De serie heeft meer dan uitstekend bewezen dat ze veel naakt niet nodig had om interessant en spannend te zijn". Zonder #MeToo hadden we wellicht dus nog heel wat meer naaktscènes voor de kiezen gekregen!

Tot slot liet de actrice nog optekenen dat ze aan het einde van de serie overmand werd door emoties. "Ik haat het om afscheid te nemen, maar we zijn acteurs, dus we zijn het gewend om van familie naar familie te trekken. Op dit vlak zijn we een beetje zoals circusmensen. Het einde van Game of Thrones betekende dan ook niet alleen het einde van de reeks, maar ook van zeven jaar van mijn leven. Er is een heleboel gebeurd in die zeven jaar. Dat is precies de reden waarom heel wat leden van de cast emotioneel hebben gereageerd op het einde van de serie."

Bron: Deadline.com

Lees meer over: Game of Thrones, Carice van Houten, serie, got

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws