search

Ons nieuws van vrijdag 5 juli 2019

Carice van Houten: Minder naakt in laatste seizoenen 'Game of Thrones' door #MeToo
Series / Celebrity

Carice van Houten: Minder naakt in laatste seizoenen 'Game of Thrones' door #MeToo

Zonder #MeToo hadden we ongetwijfeld veel meer naaktscènes gekregen!

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Nederlandse zangeres en actrice 'Carice van Houten' was gedurende geruime tijd te zien in de serie Game of Thrones waarin ze de rol vertolkte van 'Melisandre van Asshai'. Haar personage [SPOILERS] kwam in het finale seizoen van de reeks aan haar einde. In tegenstelling tot heel wat andere personages welke nogal abrupt uit de reeks verdwenen was haar dood opvallend gracieus en goed uitgewerkt. In een recent interview blikte de actrice even terug op haar Game of Thrones periode.

"Ik ben de schrijvers van de serie ongelofelijk dankbaar voor de manier waarop ze mijn personage dood hebben laten gaan. De hele episode was nogal bombastisch, maar de dood van mijn personage deed me denken aan de laatste noot van een symfonie. Hetgeen waar ik het meest tevreden over ben is dat de reeks duidelijk mensen heeft geïnspireerd. Bovendien heeft het mensen ook (dichter) bij elkaar gebracht. Dit is het mooiste dat kon gebeuren. Ik hoop dat er in de toekomst nog series zullen verschijnen die hetzelfde effect zullen hebben", aldus de actrice.

#MeToo
Game of Thrones was natuurlijk een serie die geweld en ook naaktheid eigenlijk nooit uit de weg ging... Althans in de eerste seizoenen. Het leek er naar uit te zien dat de serie door de jaren heen wat softer was geworden. Ook 'Carice van Houten' liet haar licht even schijnen op deze kwestie en stelde het volgende; "Het klopt dat de #MeToo beweging er voor heeft gezorgd dat er in latere seizoenen wat minder naakt werd getoond. Dat hoeft echter geen probleem te zijn. De serie heeft meer dan uitstekend bewezen dat ze veel naakt niet nodig had om interessant en spannend te zijn". Zonder #MeToo hadden we wellicht dus nog heel wat meer naaktscènes voor de kiezen gekregen!

Tot slot liet de actrice nog optekenen dat ze aan het einde van de serie overmand werd door emoties. "Ik haat het om afscheid te nemen, maar we zijn acteurs, dus we zijn het gewend om van familie naar familie te trekken. Op dit vlak zijn we een beetje zoals circusmensen. Het einde van Game of Thrones betekende dan ook niet alleen het einde van de reeks, maar ook van zeven jaar van mijn leven. Er is een heleboel gebeurd in die zeven jaar. Dat is precies de reden waarom heel wat leden van de cast emotioneel hebben gereageerd op het einde van de serie."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaan alle Marvel-series van Netflix verdwijnen?
Series / Streaming-diensten

Gaan alle Marvel-series van Netflix verdwijnen?

De New York Times speculeert dat Netflix zijn series van Marvel moet gaan verwijderen

Gespeculeerd wordt dat Netflix mogelijk de rechten zal verliezen op The Defenders en alle andere Marvel-series. Alhoewel Netflix mee heeft betaald aan de MCU-series, kon de dienst niet meer verder met alle series die het wilde maken, toen Disney eenmaal zeker was van de komst van Disney Plus.

Nu horen we dat Netflix wellicht zijn Marvel-series moet verwijderen. Eerder moesten er zestig afleveringen van Chelsea, een talkshow van Chelsea Handler, verwijderen. Het is voor het eerst dat Netflix zijn eigen content moest verwijderen. Het zou ook kunnen gebeuren met The Defenders en alle andere series.

Einde verhaal?
De New York Times speculeert dat Netflix ook zijn series van Marvel moet gaan verwijderen. Dat zou wel erg zonde zijn en is nooit eerder voorgekomen in de geschiedenis van de drukke streamingdienst. Natuurlijk verdwijnt er materiaal, maar eigenlijk zijn het nooit de Originals die gewist worden.

Het zal er vermoedelijk van afhangen of Netflix een goede deal met Marvel en Disney had of niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk! 'Stranger Things' seizoen 3 is nu te zien op Netflix!
Series / Nieuws

Eindelijk! 'Stranger Things' seizoen 3 is nu te zien op Netflix!

Na 2 jaar gaat het verhaal verder.

Dirk van der Reijden
Het is een mooi jaar voor series en ook dit is er eentje waar naar uitgekeken is: Stranger Things seizoen 3. Dit is voorlopig het laatste seizoen aangezien 'The Duffer Brothers' aan andere projecten gaan beginnen. Maar als we de berichten en trailers mogen geloven dan staat ons iets te wachten!

Het verhaal voor seizoen drie is als volgt:

Het is 1985, Hawkins, Indiana en het is een hete zomer. De scholen zijn dicht, er is een nieuw winkelcentrum geopend en onze helden worden steeds volwassener. Door de bloeiende romantiek levert dat problemen op in de groep, daarom moet er geleerd worden om daarmee te leven zonder uit elkaar te groeien. Intussen loert de duisternis. Wanneer de stad te maken krijgt met oude en nieuwe vijanden, worden Eleven en haar vrienden eraan herinnert dat het kwaad nooit zal verdwijnen, het evalueert. Nu moeten ze alles op alles zetten om te overleven om te overleven en onthouden dat vriendschap belangrijker is dan angst.

Ontvangst
Inmiddels zijn er al reviews online en op Rottentomatoes is er een prachtige score van 96% voor het derde seizoen. Recensenten prijzen het acteerwerk, de actie en het nostalgische gevoel van de jaren '80. Er is ook kritiek, zo zou het ritme wat krap aanvoelen. Over drie seizoenen scoort Stranger Things een gemiddelde van 95% op Rottentomatoes en een 8.9 op IMDb.



Waarom kijken?
Stranger Things brengt je terug naar een bijzondere setting, de jaren '80. Dit in combinatie met goede acteurs, een goed in elkaar gezet verhaal, monsters en andere dimensies maakt het een unieke serie. Het is een van de best bekeken series op Netflix en misschien ook wel de definitieve doorbraak van de streamingdienst. Samen met seizoen 1 en 2 is het derde seizoen nu te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De bloedzuigende graaf is terug op eerste foto's Netflix-serie 'Dracula'!
Series / Foto's

De bloedzuigende graaf is terug op eerste foto's Netflix-serie 'Dracula'!

De rol van Dracula wordt ditmaal vervuld door de Deense acteur Claes Bang.

Hartswood Films, BBC en Netflix hebben de eerste foto's vrijgegeven van hun driedelige miniserie Dracula. Zoals de titel al doet vermoeden is de serie gebaseerd op het beroemde boek van Bram Stoker. Claes Bang (The Girl in the Spider's Web, The Square) speelt het titulaire personage. De foto's kun je hieronder bekijken.

Deze nieuwe twist op het verhaal van Dracula werd bedacht door Mark Gatiss en Steven Moffat, de mannen achter het uiterst populaire Sherlock. De serie begint in 1897 en laat zien hoe de bloedlustige graaf plannen smeedt om Victoriaans Londen te veroveren.

BBC en Netflix brengen Dracula aan de man
Naast de Deense Bang zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor acteurs als Lyndsey Marshal, Chanel Cresswell, Matthew Beard, Lydia West, Paul Brennen, Sarah Niles, Sacha Dhawan en Nathan Stewart-Jarrett. Dracula zal in het Verenigd Koninkrijk worden uitgezonden door BBC en in de rest van de wereld zal hij te streamen zijn via Netflix. Exacte data zijn echter nog niet aangekondigd.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wu-Tang Forever! Eerste teaser-trailer van serie over legendarische rapgroep
Series / Trailer

Wu-Tang Forever! Eerste teaser-trailer van serie over legendarische rapgroep

Na de film Straight Outta Compton over NWA wordt nu ook het verhaal van de Wu-Tang Clan verfilmd.

Hulu heeft de eerste officiële teaser-trailer vrijgegeven van de later dit jaar te verschijnen miniserie Wu-Tang: An American Saga. In de teaser zien we voor het eerst hoe de leden van de legendarische hiphop-groep Wu-Tang Clan worden neergezet door acteurs. De tiendelige serie wordt vanaf 4 september exclusief door Hulu beschikbaar gesteld. Je kunt de beelden hieronder bekijken.

An American Saga is geinspireerd door de boeken The Wu-Tang Manual en The Tao of Wu, die beide werden geschreven door Wu-Tang frontman RZA. We zien hoe de groep werd geformeerd ten tijde van de crack-epidemie in het New York van de jaren '90 en hoe de rappers het wisten te schoppen tot een van de meest succesvolle muziekgroepen in de Amerikaanse geschiedenis. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 40 miljoen Wu-Tang albums verkocht.

Wu-Tang Clan ain't nothin' to f--- with!
De leden van de Clan zijn RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa, Cappadonna en Ol' Dirty Bastard, die in 2004 overleed na een drugsoverdosis. Ze worden in de serie allen gespeeld door getalenteerde jonge acteurs. Wanneer en of de serie ook door een in Nederland beschikbaar netwerk of streamingdienst beschikbaar zal worden gesteld, is nog onbekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt horrorserie 'The Grudge'
Series / Streaming-diensten

Netflix maakt horrorserie 'The Grudge'

Een gaaf idee van de streamingdienst!

Netflix werkt aan een serie gebaseerd op de Japanse franchise Ju-On. Die ken je wellicht beter als The Grudge, de Amerikaanse remake die we jaren geleden in de bioscopen konden zien. Maar nu werkt Netflix dus aan een eigen serie.

Netflix heeft een seriepagina aangemaakt en daar een hele korte synopsis neergezet. De J-Horror classic Ju-On is gebaseerd op echte gebeurtenissen die gedurende vier decennia gebeurden. En de waarheid is nog verschrikkelijker. De serie zou aangekondigd zijn tijdens een Netflix Japan-event.

Andere versie
Niet alleen werkt Netflix aan een remake van de franchise, ook Sam Raimi werkt aan een remake. Hij werkt aan een film als producent, nadat hij ons de Amerikaanse remake van jaren geleden bracht. Nicolas Pesce regisseert die film en vertelde al eens dat het geheel een heel nieuwe invalshoek krijgt.

De Netflix-serie moet naar het schijnt al in de lente van 2020 op de streamingdienst verschijnen. Daarmee kunnen we dus ook snel meer verwachten rond de cast en crew.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wetenschappers willen weten of Star Treks 'Mirror Universe' echt bestaat
Series / Nieuws

Wetenschappers willen weten of Star Treks 'Mirror Universe' echt bestaat

Want science fiction heeft altijd wel een basis.

Geinig. Wetenschappers zoeken nu actief naar bewijs om een belangrijke vraag uit Star Trek te beantwoorden. Bestaat er een Mirror Universe? Het concept stamt al uit de eerste van de series en speelde in elk daarvan een rol.

In het Mirror Universe is alles omgedraaid. Waar de Federation een goede organisatie is, is dat in het Mirror Universe juist niet goed, maar kwaadaardig. Vulcans en heel wat andere buitenaardse wezens worden door mensen onderdrukt. Wetenschappers zoeken nu uit of er een basis voor het idee is.

Science fiction?
Natuurlijk is het Mirror Universe zoals Star Trek het verbeeldt fictie. Maar het idee is gegrondvest in de wetenschappelijke theorie dat er andere realiteiten kunnen zijn. Sterker nog: er zou een oneindig aantal werelden bestaan, in elke variatie denkbaar. Nu stelt NBC News dat wetenschappers middels experimenten met subatomische deeltjes willen uitzoeken of er een Mirror Universe is.

Daarvoor wordt er geëxperimenteerd in Tennessee, in een deeltjesversneller dan zo'n 10 meter. Aan het eind van de tunnel staat een muur, waar de deeltjes keihard tegenaan botsen. Dat zou dan tot gevolg hebben dat ze in spiegelversies uiteenvallen. Of het klopt…?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.