Aantal afleveringen 'Sandman' seizoen 1 bekend!

Aantal afleveringen 'Sandman' seizoen 1 bekend!

De serie gebaseerd op de comic van Neil Gaiman.

Bram de Groot, 6 juli 2019 om 13:40

Jarenlang waren er geruchten dat er een film met acteur Joseph Gordon-Levitt zou komen gebaseerd op de comic Sandman van Neil Gaiman. Recent werd duidelijk dat het project is geland bij Netflix en met de streamingreus is besloten om er een serie van te maken bestaande uit 11 afleveringen voor seizoen 1.
Eerder werd al duidelijk dat een Sandman-film niet zou werken. Dit is iets dat Eric Heisserer, aangetrokken om een filmscript te schrijven, zei toen hij vertrok bij de filmplannen. Bedenker Gaiman moet nu blij zijn dat Netflix in de bres in gesprongen.

Preludes and Nocturnes
Het eerste seizoen krijgt volgens Gaiman een mooie elf afleveringen. Via Twitter liet hij weten dat het eerste seizoen vooral 'Preludes and Nocturnes' gaat behandelen. Mocht dit kloppen dan zouden er meerdere seizoenen moeten verschijnen, aangezien er flink wat meer bronmateriaal is.

Gaiman gaf ook aan dat hij helpt bij het schrijven van het script en dat hij hoopt dat de Netflix-serie "persoonlijk en trouw" zal aanvoelen, net als de comics.


Bron: Gaiman

Lees meer over: Sandman, Netflix, Neil Gaiman

Populair nieuws