search
'Jack Ryan' is een actievolle hitserie [Blu-ray review]

'Jack Ryan' is een actievolle hitserie [Blu-ray review]

Na vijf films een waardige tv-serie.

Bram de Groot
Gemaakt door: Carlton Cuse | Graham Roland | Cast: John Krasinski (Jack Ryan), Wendell Pierce (James Greer), John Hoogenakker (Matice), Abbie Cornish (Cathy Mueller), Ali Suliman (Suleiman), Dina Shihabi (Hanin) e.a. | Uitzending serie: 2018 - heden | Tv-zenders: Prime Video

Na vele films, waaronder The Hunt for Red October (1990), The Sum of All Fears (2002) en Jack Ryan: Shadow Recruit (2014), werd er verleden jaar gekozen voor een tv-serie met simpelweg de titel Jack Ryan. Hoofdrolspeler werd niemand minder dan John Krasinski, bekend van de film A Quiet Place (2018). Opvallend is dat de trailer voor het eerste seizoen een enorme boost gaf aan het aantal abonnees van Amazon Prime. Kijkcijfers zijn niet bekend, maar de ontvangst was voldoende tot goed met 74 procent op Rotten Tomatoes.

Onlangs verscheen het eerste seizoen van de serie rond het personage van Tom Clancy via Universal Pictures op Blu-ray. Hieronder de trailer, gevolgd door de synopsis.In het eerste seizoen moet CIA analist Jack Ryan moet veilige bureau inruilen voor een dodelijk kat-en-muisspelletje dat hem tussen Europa en het Midden-Oosten heen en weer slingert. Hij moet er alles aan doen om een terroristische aanval tegen de V.S. te stoppen.Uitgave: Jack Ryan - Seizoen 1 | Aantal discs 2 x Blu-ray | Afleveringen: 8 x gem. 50 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dobly Atmos | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083189068 | Release: juni 2019 | Met dank aan: Universal Pictures

De twee schijven van deze Blu-ray uitgave van Jack Ryan zitten vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase. In de hoes staan de titels per disc aangegeven, inclusief Engelstalige synopsissen. Nette uitgave!

Beeld en geluid
Series op Blu-ray lijken steeds schaarser te worden en dat is voor de liefhebbers toch erg jammer. Deze actieserie Jack Ryan is zeker niet onaardig, maar ook weer niet een titel die er wat betreft kwaliteit bovenuit springt. Het eerste seizoen verdiende klaarblijkelijk een 1080p-uitgave. De kwaliteit van het beeld is daarmee bijzonder netjes, zeker omdat er maar liefst vier afleveringen op iedere schijf staan. Het beeld is scherp, kleurrijk en sterk in detailweergave en kan zich hierdoor meten aan de betere Blu-ray uitgaven van films. Opvallend is dat Universal Pictures de uitgave een Dolby Atmos-track (Dolby TrueHD 7.1) heeft meegeleverd en dat is voor de fans van optimale geluidskwaliteit uiteraard een feestje waard.

Bonusmateriaal
Het bonusmateriaal blijft beperkt tot vier verwijderde scènes bij vier afleveringen. Allemaal dus niet zo heel schokkend, maar aardig om even aan te zetten na het zien van de episode.

Seizoen 2 en 3 onderweg!
Al voor de release van seizoen 1 werd duidelijk dat er een tweede seizoen zou komen en een derde seizoen werd begin dit jaar aangekondigd. Het is overigens nog niet bekend wanneer seizoen 2 start, al is de verwachting dat dit eind 2019 zal zijn op Amazon Prime. Een trailer is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar.

Aanbevolen artikelen