search
Eerste personageomschrijvingen duistere 'Emerald City'
Series / Nieuws

Eerste personageomschrijvingen duistere 'Emerald City'

Een duistere versie van de Wizard of Oz.

Binnenkort vieren we de 75ste verjaardag van de Wizard of Oz serie. Om dat te vieren maken veel zenders een televisieserie en NBC is de eerste daarvan die personageomschrijvingen bekend maakt. Hun serie draagt de naam Emerald City en wordt vrij duister. In de serie is Dorothy rond de twintig jaar oud en probeert ze uit te vinden wat de werkelijke identiteit van haar biologische moeder is.


Daarom breekt ze in bij een sinistere faciliteit om antwoorden te vinden. Per ongeluk laat ze de veiligheidsalarmen afgaan en steelt ze een K9 politiehond. Samen vluchten ze naar buiten, maar komen ze terecht in een tornado. Die brengt Dorothy naar een mythologisch land van vechtende koninkrijken, dodelijke krijgers, duistere magie en een bloederige strijd om heerschappij, waarin boze heksen nooit lang dood blijven.

En dan de omschrijvingen:

Dorothy Gale: Een natuurlijke schoonheid, die ervaringen uit het verleden met zich meedraagt. Dorothy heeft een leven voor zichzelf opgebouwd, ondanks dat ze zichzelf vaak tekort doet. Ze is naar buiten onzeker en een laag zelfbewustzijn, en verbergt daarmee de overlever waarvan ze zal ontdekken dat ze die werkelijk is.

West: Een dame van in de dertig. Ze is angstaanjagend, een kracht van de natuur, die vervuld is van zelfhaat. Ze is zowel meeslepend als angstaanjagend.

North: Rond de dertig of veertig. Zij is een perfectionist en manipulatief. Ze heeft een beetje een grote zussen relatie met West.

Henry: De romantische mannelijke hoofdrolspeler. Knap en goed gebouwd, met een open natuur, die een verleden met zich meedraagt.

The Wizard: Naar buiten toe is deze 40-jarige man charismatisch en een politiek leider. Hij is eerlijk in zijn geloof en intenties maar denkt ook op een het doel-heiligt-de-middelen manier. Zijn showmanschap verbergt een gevaarlijke en dodelijke serieusheid.

Eamonn: De loyale rechterhand van de Wizard. Een sterk en stil type.

Tip: Vijftien jaar oud en draagt een groot geheim met zich mee. Deze jonge dame ondergaat het ongemak van het ontdekken van haar seksualiteit.

Jack: De buur en beste vriend van Tip. Een avontuurlijke tiener.

Ojo: Een lid van de Munja'kin, een primitieve cultuur. Een stoïcijnse en angstaanjagende man. Hij loopt niet bepaald warm voor Dorothy's missie.

Sylvia: Deze tienjarige is vreemd en eng.

De tien afleveringen tellende serie moet later dit televisieseizoen in première gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen