search

Ons nieuws van vrijdag 20 juni 2014

Seizoensopening 'The Walking Dead' belooft "groots" te worden
Series / Nieuws

Seizoensopening 'The Walking Dead' belooft "groots" te worden

Terminus zorgt voor de heftigste tegenstand tot op heden.

De opnames voor het vijfde seizoen van The Walking Dead zijn ondertussen al gestart en in oktober zal de eerste aflevering te zien moeten zijn. Over de aftrap zegt producent Jolly Dale dat het de "Biggest Episode" tot op heden gaat worden.

"De eerste aflevering van het vijfde seizoen belooft grootser te zijn dan alle andere seizoenopeners, zeker weten! Het zal geweldig worden," aldus Dale over de kick-off van de populaire tv-serie van de Amerikaanse zender AMC.

Op basis van de laatste aflevering van het vierde seizoen kunnen we ons voorstellen dat de hoofdrolspelers flink wat tegenstand kunnen verwachten van de bewoners (kannibalen?) in Terminus. Dale: "De fans van de comics weten waarschijnlijk al wat er zo'n beetje gaat gebeuren, maar ik mag niet veel zeggen."

En wat betreft de overleden personages in seizoen 4: "Veel geliefde personages zijn afgemaakt. Dit levert ons de mogelijkheid nieuwe verhaallijnen te introduceren en nieuwe personages een kans te geven. Dus ben niet getreurd om de doden in seizoen 4," sprak Dale bemoedigend in een blog op de website van AMC.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Better Call Saul' uitgesteld tot 2015
Series / Nieuws

'Better Call Saul' uitgesteld tot 2015

Maar de serie krijgt wel een tweede seizoen en er is een eerste foto.

We hebben goed en slecht nieuws voor fans van Breaking Bad. De spin-off serie Better Call Caul is flink uitgesteld. In plaats van in november, zal de serie pas in 2015 uitkomen. Het goede nieuws is dat er nu al een eerste foto van de serie is vrijgegeven én dat AMC de serie al een tweede seizoen wil geven.

De serie speelt zich af voor de gebeurtenissen in Breaking Bad en laat ons de avonturen van advocaat Saul Goodman (Bob Odenkirk) en Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) zien. Het eerste seizoen telt tien afleveringen en het geplande tweede seizoen zal er dertien krijgen.

Vince Gilligan is showrunner en bedenker van de serie. "De productie van 'Better Call Saul' is onderweg," vertelde AMC voorzitter Charlie Collier. "We konden niet trotser zijn op het werk dat we al verricht hebben. We zijn net zo benieuwd als de fans en kunnen vandaag bevestigen dat de serie in eerste instantie twee seizoenen krijgt en 23 afleveringen zal tellen."

En de reden achter de vertraging? "Als je een serie introduceert, en dan vooral een met het DNA van 'Breaking Bad', dan zijn er talloze factoren die meewegen bij het geven van een geweldige lancering. We hebben een sterke geschiedenis met Vince, Peter en Bob, de studio en zovelen die zich ermee bezig houden. We houden van het proces achter 'Saul' en delen allemaal de doelstelling er een waar televisie-evenement van te maken. Geen halve maatregelen dus."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste personageomschrijvingen duistere 'Emerald City'
Series / Nieuws

Eerste personageomschrijvingen duistere 'Emerald City'

Een duistere versie van de Wizard of Oz.

Binnenkort vieren we de 75ste verjaardag van de Wizard of Oz serie. Om dat te vieren maken veel zenders een televisieserie en NBC is de eerste daarvan die personageomschrijvingen bekend maakt. Hun serie draagt de naam Emerald City en wordt vrij duister. In de serie is Dorothy rond de twintig jaar oud en probeert ze uit te vinden wat de werkelijke identiteit van haar biologische moeder is.

Daarom breekt ze in bij een sinistere faciliteit om antwoorden te vinden. Per ongeluk laat ze de veiligheidsalarmen afgaan en steelt ze een K9 politiehond. Samen vluchten ze naar buiten, maar komen ze terecht in een tornado. Die brengt Dorothy naar een mythologisch land van vechtende koninkrijken, dodelijke krijgers, duistere magie en een bloederige strijd om heerschappij, waarin boze heksen nooit lang dood blijven.

En dan de omschrijvingen:

Dorothy Gale: Een natuurlijke schoonheid, die ervaringen uit het verleden met zich meedraagt. Dorothy heeft een leven voor zichzelf opgebouwd, ondanks dat ze zichzelf vaak tekort doet. Ze is naar buiten onzeker en een laag zelfbewustzijn, en verbergt daarmee de overlever waarvan ze zal ontdekken dat ze die werkelijk is.

West: Een dame van in de dertig. Ze is angstaanjagend, een kracht van de natuur, die vervuld is van zelfhaat. Ze is zowel meeslepend als angstaanjagend.

North: Rond de dertig of veertig. Zij is een perfectionist en manipulatief. Ze heeft een beetje een grote zussen relatie met West.

Henry: De romantische mannelijke hoofdrolspeler. Knap en goed gebouwd, met een open natuur, die een verleden met zich meedraagt.

The Wizard: Naar buiten toe is deze 40-jarige man charismatisch en een politiek leider. Hij is eerlijk in zijn geloof en intenties maar denkt ook op een het doel-heiligt-de-middelen manier. Zijn showmanschap verbergt een gevaarlijke en dodelijke serieusheid.

Eamonn: De loyale rechterhand van de Wizard. Een sterk en stil type.

Tip: Vijftien jaar oud en draagt een groot geheim met zich mee. Deze jonge dame ondergaat het ongemak van het ontdekken van haar seksualiteit.

Jack: De buur en beste vriend van Tip. Een avontuurlijke tiener.

Ojo: Een lid van de Munja'kin, een primitieve cultuur. Een stoïcijnse en angstaanjagende man. Hij loopt niet bepaald warm voor Dorothy's missie.

Sylvia: Deze tienjarige is vreemd en eng.

De tien afleveringen tellende serie moet later dit televisieseizoen in première gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zachary Quinto gecast in vierde seizoen 'Girls'
Series / Nieuws

Zachary Quinto gecast in vierde seizoen 'Girls'

Ook Gillian Jacobs is gastacteur.

HBO heeft bekend gemaakt dat Zachary Quinto als gastacteur verbonden is aan het vierde seizoen van de serie Girls. Welke rol hij precies moet gaan spelen weten we niet, maar hij zal er in ieder geval uitzien als een prototype hipster. Quinto plaatste zelf onderstaande afbeelding van zijn personage op Instagram.


Het is verder niet bekend in hoeveel afleveringen Quinto te zien zal zijn van het vierde seizoen. Hij is overigens niet de enige gastacteur voor dit seizoen. Ook Community[/url]s [url=https://www.serietotaal.nl/persoon/2247/gillian-jacobs]Gillian Jacobs is te zien in één of meerdere afleveringen.

In de serie krijgt aspirerend schrijfster Hannah van haar ouders te horen, dat ze niet meer van plan zijn om haar van financiële steun te voorzien. Dat hebben ze tot nu toe altijd gedaan, al zijn er al twee jaar verstreken sinds haar afstuderen. Samen met haar vriendinnen, allemaal in hun 20-er jaren, probeert Hannah haar draai in het leven te vinden.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Harold Perrineau en DJ Qualls gecast in zombieserie 'Z Nation'
Series / Nieuws

Harold Perrineau en DJ Qualls gecast in zombieserie 'Z Nation'

Het eerste seizoen van de serie zal bestaan uit 13 afleveringen.

Syfy kondigde onlangs aan dat ze een nieuwe 13-delige zombieserie genaamd Z Nation zullen uitzenden. Productiemaatschappij The Asylum (Sharknado, Transmorphers) maakt de actie-/horrorserie voor Syfy, die zal gaan over de epische strijd om de mensheid te redden na een zombie-apocalyps.

Vandaag liet Syfy weten dat Harold Perrineau ("Oz," "Lost") Tom Everett Scott ("Southland," "Beauty and the Beast"), DJ Qualls ("Supernatural"), Michael Welch ("Twilight" trilogy) en Kellita Smith ("The Bernie Mac Show") de hoofdrollen spelen in de serie, waarvan de opnames momenteel plaatsvinden in de Amerikaanse stad Spokane, Washington.

Perrineau speelt de rol van Hammond, de leider van een groep die richting het Westen trekt, Scott speelt Garnett, Hammonds rechterhand en Qualls speelt de rol van Citizen Z, een hacker die zich bij het team voegt en hen helpt om het van zombies vergeven landschap te navigeren. Welch en Smitt spelen Mack en Addy, twee forenzen die zich aangetrokken voelen tot de groep, en elkaar.

In Z Nation zijn er drie jaar voorbijgegaan sinds een zombievirus het land heeft platgelegd. Een team van alledaagse helden moeten de enige bekende overlevende van de plaag vervoeren van New York naar Californië, waar het laatste functionerende viruslaboratorium wacht op zijn bloed. En hoewel hij 's werelds laatste antilichamen met zich meedraagt, draagt hij ook een donker geheim met zich mee dat zijn reisgezelschap bedreigt. Nu de mensheid op de rand van de afgrond staat, moet de groep bijna 5000 kilometer post-apocalyptisch landschap doorkruisen om te overleven.

Het is nog onbekend wanneer we de eerste aflevering van Z Nation kunnen verwachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.