'Lord of the Rings'-serie vindt eerste hoofdrolspeler!

'Lord of the Rings'-serie vindt hoofdrolspeler!

Markella Kavenagh speelt naar verwachting het personage Tyra.

Bram de Groot, 23 juli 2019 16:41

Naar verwachting verschijnt in 2021 op de streamingdienst van Amazon de live action tv-serie The Lord of the Rings. De productie van het megaproject zou later dit jaar moeten aanvangen en nu is er een eerste hoofdrolspeler aangetrokken.
Variety meldt dat Amazon de Australische actrice Markella Kavenagh, bekend uit de serie Picnic at Hanging Rock, heeft aangetrokken om een hoofdrol te spelen in de serie. Haar personage heet volgens Variety Tyra.

Grote namen
De verwachting is dat Amazon ook grote(re) namen zal aantrekken. De regie van de eerste twee afleveringen zal in ieder geval worden verzorgd door Juan Antonio (J.A.) Bayona, bekend van onder meer de hitfilms Jurassic World: Fallen Kingdom en The Impossible. De serie zou in totaal zo'n 500 miljoen kosten, inclusief de aankoop van de televisierechten en de productiekosten.

3000 jaar voor The Lord of teh Rings-films
De serie zal zich afspelen tijdens de Second Age en dat is ruim 3000 jaar voor de start van de bekende The Lord of the Rings-films van Peter Jackson. Overigens zag je in Fellowship of the Rings wel het einde van de Second Age in de scène waarin de elven en mensen het gezamenlijk opnemen tegen Sauron.

Het voordeel is echter dat de Second Age een periode bestrijkt van maar liefst een kleine 3500 jaar en start na het verbannen van Morgoth, de duistere lord voordat Sauron een kijkje komt nemen.Foto van Hanna Lassen/WireImage

Bron: Variety

Lees meer over: Juan Antonio Bayona, Lord of the Rings, Markella Kavenagh, Picnic at Hanging Rock

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws