'Star Trek: Picard' wordt totaal anders dan andere series

'Star Trek: Picard' wordt anders dan andere series

De franchise neemt een heel nieuwe wending.

Jim Pedd, 29 juli 2019 om 07:06

Star Trek: Picard wordt een serie zoals we die nooit eerder gezien hebben. Uitvoerend producent Alex Kurtzman liet weten tijdens een interview dat de serie totaal anders zal zijn dan wat we tot nu toe gezien hebben in de franchise. Een grote belofte dus en niet de minste om waar te moeten maken.
“Het wordt echt totaal anders dan Discovery,” vertelde Kurtzman. “Het begon allemaal met Patrick [Stewart], om eerlijk te zijn. Toen we naar hem toe gingen, vertelde hij dat hij niet wilde herhalen wat al gedaan is. Waarom zou je het dan immers nog eens doen? En we hebben meerdere gesprekken met hem gehad en je hebt ons uitgedaagd, op een prachtige manier.”

Out-of-the-box
Er is volgens Kurtzman behoorlijk out-of-the-box gedacht bij het maken van de serie. “We hebben gedacht over de redenen waarom mensen zo erg van Next Gen hielden. En waarom iedereen zo van deze geweldige kapitein hield? En Kirsten [Beyer], Michael [Chabon] en Akiva [Goldsman], Patrick en James Duff en wij allemaal gingen zitten en dachten na over wat dit allemaal voor ons betekent.”

De gedachte is dus om een heel nieuw type serie te maken voor de franchise. “Het is wat trager, rustiger en meer lyrisch. Ook meer gebaseerd op de personages. Het neemt wat The Original Series, Next Gen en Discovery meenamen, en biedt ons hoop voor de toekomst.”

Bron: CB

Lees meer over: Star Trek Picard, Alex Kurtzman, Star Trek

Populair nieuws