search

Ons nieuws van maandag 29 juli 2019

Trailer Victoriaanse fantasie-serie 'Carnival Row' met Orlando Bloom!
Series / Trailer

Trailer Victoriaanse fantasie-serie 'Carnival Row' met Orlando Bloom!

Er is een nieuwe trailer verschenen van de Victoriaanse fantasie-serie 'Carnaval Row' met Orlando Bloom en Cara Delevingne.

Er is een nieuwe trailer verschenen van Amazon's Victoriaanse fantasie-serie Carnaval Row met Orlando Bloom en Cara Delevingne. Deze tweede trailer laat veel nieuwe beelden zien en geeft meer weg over het verhaal.

Gelijk met de lancering van de nieuwe trailer heeft Amazon ook aangekondigd voor een tweede seizoen te gaan. Blijkbaar zijn ze blij met hoe de serie uitgepakt is en hebben ze er vertrouwen in veel kijkers te trekken.

Carnival Row is een achtdelige serie die zich afspeelt in een Victoriaanse fantasiewereld met allerlei "mythische immigranten die hun thuiswerelden moeten ontvluchten door menselijke invasies."

Orlando Bloom speelt de rol van een menselijke detective, Rycroft Philostrate, en Cara Delevingne is een vluchteling-elf met de naam Vignette Stonemoss.

"Die twee karakters komen samen door een gevaarlijke zaak in een steeds intolerant wordende samenleving. Vignette heeft een geheim dat de wereld van Philo in gevaar brengt tijdens zijn belangrijkste zaak tot nu toe: een reeks gruwelijke moorden die de moeizame vrede bedreigen."

In de serie spelen verder David Gyasi (Interstellar) als rijke faun Agreus, Karla Crome (Under the Dome) als elf Tourmaline, Indira Varma (Game of Thrones) als rijke en machtige leider Piety Breakspear, en Tamzin Merchant (Salem) als Imogen Spurnrose.

Bekijk hier de gloednieuwe trailer:
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer Max Verstappen! Spectaculaire Formule 1-documentaire 'Drive to Survive' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

Meer Max Verstappen! Spectaculaire Formule 1-documentaire 'Drive to Survive' krijgt tweede seizoen

Het succes van het eerste seizoen ging niet onopgemerkt voorbij!

Geoffrey Ketels
Het eerste deel van de Formule 1-documentaire Drive to Survive welke in maart van dit jaar is verschenen heeft meteen indruk gemaakt. De documentaire biedt dan ook een bijzondere kijk achter de deuren van één van 's werelds populairste en meest spectaculaire (auto)sporten. Het eerste deel wist meteen zo te overtuigen dat Netflix ook direct een vervolg heeft aangekondigd. Het tweede seizoen van Drive to Survive moet ergens in 2020 verschijnen.

Een eerste seizoen van een documentaire-reeks maken is altijd lastig. Vraag dat maar aan Netflix. Verschillende grote teams weigerden bijvoorbeeld prompt hun medewerking aan de documentaire. Het ging hierbij in het bijzonder om de teams van Mercedes en Ferrari. Opvallend is dat deze teams nu wel aanwezig zullen zijn in het tweede deel van de serie. In eerste instantie kregen zowel Mercedes als Ferrari de wind van voren omdat ze hun deelname hadden geweigerd. Toch is dit niet geheel opmerkelijk te noemen.

Achterdocht
Dat er in eerste instantie sprake was van de nodige achterdocht bij beide teams hoeft eigenlijk niet te verbazen. Drive to Survive werpt immers een stevige blik achter de schermen van de Formule 1 wereld. Ze schroomt daarbij niet om ook bijvoorbeeld de blunders van mecaniciens of rivaliserende ploeggenoten die elkaar van de baan proberen af te rijden in beeld te brengen. Wellicht hadden beide teams ook niet gedacht dat de serie zo'n groot succes zou worden. Wellicht zagen ze nu geen andere mogelijkheid meer dan alsnog mee te gaan in het (succes)verhaal.

Het eerste seizoen van Drive to Survive was goed voor in totaal 10 afleveringen. Het tweede seizoen zal het moeten stellen met één aflevering minder. Hierdoor zal de teller op 9 afleveringen uitkomen. Het tweede deel van de documentaire wordt ergens in de loop van volgend jaar verwacht. Wellicht dat dit terug in het voorjaar zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix koopt Nederlandse serie 'Toon' over van KPN
Series / Nieuws

Netflix koopt Nederlandse serie 'Toon' over van KPN

Hierdoor wordt een veel grotere doelgroep aangesproken...

Geoffrey Ketels
Er zijn heel wat series die het verdienen om even stevig in de kijker te worden geplaatst. Helaas blijven veel van deze projecten doorgaans onder de (internationale) radar. Dit geldt ook voor de Nederlandse Toon. Daar blijkt nu echter verandering in te komen. Netflix heeft namelijk bekend gemaakt dat het de rechten op de serie heeft overgenomen van KPN.

De komedie Toon werd gelanceerd in het jaar 2016. De reeks vertelt het verhaal van een weinig sociale jingle componist welke in één klap beroemd wordt. Deze bekendheid heeft hij te danken aan een video die hij post welke meteen razend populair wordt. De cast van Toon bestaat onder meer uit Loulou Hameleers, Amy van der Weerden, Joep Vermolen en Arend Brandligt. Gezien het succes van het eerste seizoen verscheen er een jaar later ook een vervolg. Ook deze wist te overtuigen waardoor de reeks op IMDB toch een mooie score weet neer te zetten van 8,1/10.

Wereldwijde rechten
In eerste instantie was het uitsluitend mogelijk voor abonnees van het KPN TV platform om de reeks te bekijken. De 2 miljoen abonnees van die service staan uiteraard in schril contrast met het enorme aantal Netflix abonnee's. Dat Netflix er voor kiest om de wereldwijde rechten van een Nederlandse serie aan te kopen is niet uniek, maar wel zeldzaam. Wanneer de serie te zien zal zijn op Netflix is vooralsnog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe romcom 'Modern Love' in de maak met Anne Hathaway en Tina Fey
Series / Nieuws

Nieuwe romcom 'Modern Love' in de maak met Anne Hathaway en Tina Fey

De nieuwe romantische comedy serie is gebaseerd op populaire wekelijkse columns in de New York Times over relaties en liefde, met Anne Hathaway en Tina Fey in de hoofdrol.

De nieuwe romantische comedy serie is gebaseerd op populaire wekelijkse columns in de New York Times over relaties en liefde. Anne Hathaway speelt een van de hoofdrollen en is daarmee terug in haar bekende romantische domein.

Daniel Jones, de redacteur van Modern Love voor de Times en producent in de serie, vertelt in een interview met The Hollywood Reporter dat er ongeveer 750 columns in het archief van de krant staan. Hij heeft acht verhalen voor het eerste seizoen gekozen die in een half uur echt een verhaal neerzetten.

De schrijvers van elk Modern Love-essay dat in de show werd gebruikt, werden betaald voor het gebruik van hun verhalen, zei Jones, en waren in verschillende mate bij de afleveringen betrokken. Hathaway vertelt in hetzelfde interview dat ze uitgebreid met de auteur van de column waarop haar verhaal is gebaseerd, heeft gesproken.

De rest van de Modern Love-cast bestaat onder andere uit Sofia Boutella (Kingsman), Gary Carr (21 Bridges), Olivia Cooke (Ready Player One), en Tina Fey (30Rock). Er is ook een trailer vrijgegeven:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' is dit seizoen écht eng!
Series / Nieuws

'The Walking Dead' is dit seizoen écht eng!

De cast is alvast aan het verklappen wat we mogen verwachten.

Het tiende seizoen van de serie The Walking Dead moet natuurlijk op de een of andere manier verbazen. Dat zal gebeuren door het seizoen een stuk enger te maken. Dat bevestigen enkele castleden van de serie tijdens een stel interviews met Entertainment Tonight.

"Het is anders. Er speelt een heel breed gevoel van paranoia dit jaar, omdat je niet weet wie wie is," aldus acteur Norman Reedus. "Dat zorgt ervoor dat de groep langzaamaan uit elkaar begint te vallen. Want wie kan je vertrouwen als er overal spionnen zijn? Het is heel creepy dit jaar."

Eng seizoen
Daar is acteur Cailey Fleming, die de rol van Judith Grimes speelt, het helemaal mee eens. De Whisperers verbergen zich onder Walkers en het feit dat ze zo bijvoorbeeld Jesus wisten te pakken in het negende seizoen, is tekenend voor de dreiging die van hen af gaat. "De Whisperers zijn een heel andere dreiging," vertelde de actrice. "Ze zijn echt heel eng, en je weet niet of het nou een Walker of een Whisperer is waar je mee te maken hebt."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' wordt totaal anders dan andere series
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' wordt totaal anders dan andere series

De franchise neemt een heel nieuwe wending.

Star Trek: Picard wordt een serie zoals we die nooit eerder gezien hebben. Uitvoerend producent Alex Kurtzman liet weten tijdens een interview dat de serie totaal anders zal zijn dan wat we tot nu toe gezien hebben in de franchise. Een grote belofte dus en niet de minste om waar te moeten maken.

"Het wordt echt totaal anders dan Discovery," vertelde Kurtzman. "Het begon allemaal met Patrick [Stewart], om eerlijk te zijn. Toen we naar hem toe gingen, vertelde hij dat hij niet wilde herhalen wat al gedaan is. Waarom zou je het dan immers nog eens doen? En we hebben meerdere gesprekken met hem gehad en je hebt ons uitgedaagd, op een prachtige manier."

Out-of-the-box
Er is volgens Kurtzman behoorlijk out-of-the-box gedacht bij het maken van de serie. "We hebben gedacht over de redenen waarom mensen zo erg van Next Gen hielden. En waarom iedereen zo van deze geweldige kapitein hield? En Kirsten [Beyer], Michael [Chabon] en Akiva [Goldsman], Patrick en James Duff en wij allemaal gingen zitten en dachten na over wat dit allemaal voor ons betekent."

De gedachte is dus om een heel nieuw type serie te maken voor de franchise. "Het is wat trager, rustiger en meer lyrisch. Ook meer gebaseerd op de personages. Het neemt wat The Original Series, Next Gen en Discovery meenamen, en biedt ons hoop voor de toekomst."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sci-fi hitserie 'The Expanse' krijgt een vijfde seizoen!
Series / Nieuws

Sci-fi hitserie 'The Expanse' krijgt een vijfde seizoen!

Heel goed nieuws, want de serie moest eigenlijk al bij de vierde reeks eindigen.

Nog even en dan verschijnt het vierde seizoen van sci-fi serie The Expanse op Amazon. Maar nu al is besloten om de serie ook een vijfde reeks te gunnen. Dat stellen de makers van de serie tijdens het Television Critics Association panel van Amazon Prime Video.

De serie is gebaseerd op de populaire boekenreeks van James S.A. Corey. De serie draaide drie seizoenen op Syfy en werd toen geannuleerd. Nadat fans binnen enkele dagen honderdduizend handtekeningen wisten te verzamelen, besloot Amazon de serie een nieuwe reeks te gunnen.

Vierde seizoen
In het vierde seizoen van de serie verkent de bemanning van de Rocinante namens de Verenigde Naties de nieuwe werelden die zich voorbij de Ring Gate bevinden. De mensheid heeft nu toegang tot duizenden Aarde-achtige planeten en het gevolg daarvan is een soort landkoorts zoals die al eeuwen niet meer op Aarde gezien is. De spanningen tussen Mars, de Aarde en de Belt lopen daardoor op. Ondertussen loert er gevaar door het protomolecuul.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.