Gewelddadige eerste trailer 'Peaky Blinders' seizoen 5!

Gewelddadige 1e trailer 'Peaky Blinders' S5!

Het vijfde seizoen wordt later dit jaar nog verwacht...

Geoffrey Ketels, 31-07-2019 12:26

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Middels een trailer heeft de BBC de eerste beelden van het vijfde seizoen van haar historisch drama Peaky Blinders de wereld ingestuurd. Uiteraard kenmerkt de trailer zich terug door een behoorlijk stevige dosis actie en geweld zoals we dit van de reeks gewend zijn.
Dat de trailer die dienst moet doen als teaser voor het vijfde seizoen van de reeks over heel wat actie beschikt is eigenlijk nog een understatement. Nog meer dan in de voorgaande delen lijken actie en geweld immers duidelijk de overhand te nemen. Dit ligt uiteraard geheel in lijn met de opborrelende veranderingen en spanningen die plaats hebben gevonden aan het begin van de twintigste eeuw in Engeland.

1920
Het vijfde deel van Peaky Blinders speelt zich af in de late jaren 1920. Het is in deze tijd dat Tommy Shelby (gespeeld door 'Cillian Murphy') de mogelijkheid krijgt om te werken vanuit het 'Parliament' en niet langer uitsluitend vanaf de straten van Birmingham. De rest van de Shelbys lijken verder nog steeds vastberaden om alles in het werk te stellen om niet alleen zichzelf, maar ook hun familie te kunnen beschermen in een onzekere wereld. Eén van de personages van Peaky Blinders liet zich in het verleden dan ook reeds de volgende stelling ontglippen; "soms... is de dood een zege".

Positieve groei
Sinds haar lancering in de herfst van 2013 is het aantal kijkers van de reeks sterk toegenomen. De populariteit van de serie kreeg ook een sterke boost onder invloed van Netflix. De eerste vier seizoenen van de serie zijn dan ook allemaal te bekijken op het populaire streamingplatform. Het vijfde seizoen van Peaky Blinders komt uiteraard terug van de hand van schrijver 'Steven Knight' terwijl 'Anthony Byrne' (bekend van onder meer Ripper Street en Mr. Selfridge) verantwoordelijk is voor het regisseren van het seizoen.

Ben jij na het lezen van bovenstaande ook al benieuwd geworden naar de eerste beelden van het aankomende vijfde seizoen? De trailer!


Bron: Indiewire.com

Lees meer over: Peaky Blinders, serie, BBC, BBC One, Netflix

Informatie over de serie: Peaky Blinders

Populair nieuws